Search
Close this search box.

Na Ravnah podelili regijska priznanja civilne zaščite (FOTO)

Danes je na Ravnah potekala regijska slovesnost ob 1. marcu, dnevu Civilne zaščite, na kateri so podelili priznanja, ki so simbolična zahvala za dolgoletno nesebično in prizadevno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč. Poskrbljeno pa je bilo tudi za kulturni program.

Komisija za priznanja in nagrade na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je letos potrdila skupaj 275 predlogov za priznanja Civilne zaščite – 145 bronastih znakov, 66 srebrnih znakov, 34 zlatih znakov, 29 plaket in kipec Civilne zaščite. Na državni slovesnosti, ki je potekala 2. marca na Brdu pri Kranju, so podelili 33 priznanj, preostala pa na trinajstih regijskih prireditvah po Sloveniji. Za Koroško regijo je potekala prireditev danes v KC Ravne na Koroškem.

Pri tem naj omenimo, da je najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite kot nagrado za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami na osrednji prireditvi prejel Maks Lešnik. Zlati znak Civilne zaščite za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in utrjevanju organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti Civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč pa je med drugim na Brdu pri Kranju prejel tudi Koroški gasilski zavod.

Leta 1990 je Vlada Republike Slovenije 1. marec razglasila za dan civilne zaščite. Ta dan naj bi opominjal ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta mednarodna pomoč in solidarnost tudi na tem področju.

Regijski nagrajenci

Bronasti znak CZ

  1. Rok Šušel
  2. Ekipa prve pomoči ADIENT d.o.o. Slovenj Gradec EKIPA 1
  3. Mesarija Cehner
  4. Prostovoljno gasilsko društvo Kotlje
  5. Jože Kašnik
  6. Matej Gregor

Srebrni znak CZ

  1. Tomo Felle
  2. Miran Korošak

Zlati znak CZ

  1.  Koroški gasilski zavod

Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

Dogodki