Search
Close this search box.

Na Prevaljah so na dobrodelni nogometni tekmi Humane zvezdice in nogometne legende Korotana zbrale 3.800 evrov

V petek, 1. septembra 2023, je na stadionu Ugasle peči potekala nogometna tekma, v kateri sta se pomerili ekipi Humane zvezdice in Korotan legende.

Veliko dobrodelnih zgodb doživljamo v zadnjih tednih, eno izmed njih pa so spisali tudi nogometaši na Prevaljah. V okviru 90. obletnice nogometnega kluba Korotan so priredili pravi nogometni spektakel. Na stadionu Ugasle peči sta se v petek, 1. septembra 2023, za dobrodelni namen spopadli ekipi Humanih zvezdic in Korotan legend. Poln stadion gledalcev je užival v igri in nogometnih potezah domačih vrhunskih nogometašev, ki so na tekmo prišli iz vseh koncev Evrope.

Pred začetkom tekme je Slovensko himno zapel dvakratni udeleženec Evrovizije, Omar Naber, začetni, častni udarec žoge pa je izvedel župan Prevalj, Matic Tasič, nekdanji predsednik nogometnega kluba Korotan.

Kljub temu, da na tokratni tekmi ni bilo pomembno, kakšen bo končni rezultat, pa so na tekmi slavile Humane zvezdice z rezultatom 1:3. Najpomembnejši rezultat te tekme je bil končni izkupiček, 3.800 €, ki ga bodo namenili za pomoč prizadetim v poplavah.

V ekipah so zaigrali:

NK KOROTAN – LEGENDE:

Robert Sraga, Alfred Jermaniš, Peter Breznik, Ivica Pešič, Simon Pirc, Osman Begič, Nenad Toševski, Žikica Vuksanovič, Kristijan Švab, Mladen Stojanovič, Andrej Struna, Goran Jolič, Anton Usnik, Sami Dobreva, Peter Šumnik, Zlatko Čerimovič, Boštjan Damiš, Luka Vidmar, Marko Ažman, Samo Vidovič, Matej Vidovič, Roman Plesec, Dejan Stefanovič, Mihael Bukovec, Peter Stočko, Boštjan Grizold, Niko Podvinski, Uroš Plaznik in Robert Zec.

Trener: Toni Tomažič.

HUMANE ZVEZDICE & NOGOMETNE LEGENDE:

Aleksander Šeliga, Martin Pregelj, Ermin Rakovič, Anton Žlogar, Gregor Židan, Muamer Vugdalič, Miha Golob, Marinko Galič, Borut Semler, Amir Karič, Juninho, Almir Sulejmanovič, Ramiz Smajlovič, Joviša Kraljevič, Omar Naber, Igor Perkovič, Lovro Sadek, Simon Sešlar, Gorazd Ademovič, Milan Pečovnik Pidži, Oskar Drobne, Sani Trgo, Slaviša Stojanovič, Nastja Čeh in Nani Franc Matjašič.

Trener: Bojan Prašnikar.

Glavni sodnik: Drago Kos, pomočnika: Jani Prednik in Jozi Močivnik

Ob tekmi in visokem jubileju Nogometnega kluba Korotan so se spomnili tudi bogate zgodovine kluba, ko so fantje še igrali v prvi nogometni ligi in nastopali tudi v Evropi.

Vir: NK Korotan

Dogodki

V petek, 1. septembra 2023, je na stadionu Ugasle peči potekala nogometna tekma, v kateri sta se pomerili ekipi Humane zvezdice in Korotan legende.