Search
Close this search box.

Na Prevaljah pripravljajo dobrodelni tek in druženje “Pomagajmo vsi” ter zabavo z ansamblom Marka Gostenčnika in Milanom Kamnikom

Tudi letos bo v okviru Jesenskih srečanj na Prevaljah potekal velik dobrodelni dan, tek in druženje, pod sloganom Pomagajmo vsi. Tako bo danes, 7. 9. 2019, od 14.00 do 17.00 na stadionu Športnega parka Ugasle peči Prevalje, potekalo zbiranje prostovoljnih prispevkov za potrebe ljudi na robu družbe v občini Prevalje. Pred tekom se boste lahko ob 13.45 ogreli skupaj z Mojco Petrič.

Pravkar smo izvedeli, da je dogodek PLAVA NOČ – zabava NK KOROTAN z ansamblom Marka Gostenčnika in Milanom Kamnikom prestavljen na 21. 9. 2019.

Organizatorji, Župnijska Karitas Prevalje, Občina Prevalje, humanitarka Anika Popič in drugi prostovoljci, bodo poskrbeli tudi za vodo in sadje, poleg tega pa vsak udeleženec prejme drobno pozornost. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Ker glavni namen ni samo tek, organizatorji želijo, da na dogodek pridejo tudi tisti, ki ne tečejo, saj je njihov namen tudi, da se Korošci (in seveda tudi drugi) na ta dan podružijo, si podelijo objeme ter oddajo prostovoljne prispevke za družine v stiskah. Druženje je namenjeno vsem generacijam, saj bo poskrbljeno tudi za različne animacije, ki so jih nesebično pripravili prostovoljci in so namenjene predvsem najmlajšim.

Na dogodku med drugim sodelujejo Nadškofijska Karitas Maribor – Župnija Prevalje, Prostovoljno gasilsko društvo Prevalje in NK Korotan Prevalje. Sredstva bodo zbirali s prijavnino na tek, ki jo vsak poravna po svojih zmožnostih, saj znesek ni določen, ampak bo prostovoljen.

Pester program, ki ga bodo sooblikovali številni prostovoljci, podjetniki, organizacije in posamezniki, je namenjen vsem, od tistih najmlajših do malo starejših, primeren pa je tudi za naše babice in dedke.

FOTO: Anika Popič. Dogajanje na dobrodelnem teku 2018.

Obetajo se otroške delavnice s pobarvankami z Mašo Jež, poskrbljeno bo za otroške pričeske tete Vide, na stojnici se bo predstavila tudi pizzerija Gajbica, ki bo za prostovoljni prispevek ponujala pizze, za limfno drenažo vašega obraza bo poskrbela Barbara Stopar, za sprostitveno masažo pa masažni studio Lara, pričakujejo tudi obisk mačka Murija, za dobro vzdušje pa bo raztegnil meh harmonike tudi Timi, ki se je dogodka udeležil že lansko leto.

Po končanem teku bo ob 18. uri še nogometna tekma med Korotanom in Ljutomerom, po tekmi pa sledi Plava noč z Ansamblom Marka Gostenčnika in Milanom Kamnikom

Ansambel Marka Gostenčnika je na letošnjem Festivalu Guštanj postal zmagovalec po izboru občinstva. Več o festivalu in nagrajencih najdete TUKAJ.

Celoten program vseh prireditev, ki se bodo zvrstile v okviru letošnjih Jesenskih srečanj na Prevaljah najdete TUKAJ.

SOBOTA, 7. 9. 2019

  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje, od 10.00 do 12.00
  • Uradna otvoritev: Herkul Gym, bivša Paloma Prevalje, od 10.00 naprej (več o otvoritvi najdete TUKAJ.
  • Tradicionalno srečanje Prevaljčanov na Uršlji gori. Ob 100-letnici planinskega društva Prevalje bo v soboto na Uršlji gori potekalo srečanje Prevaljčanov in vseh koroških planincev. Slavnostni govornik bo Dragomir Benko, kulturni program pa bodo sooblikovali dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem in učenci OŠ Prevalje, zapel pa bo tudi Koroški oktet. Za vse, ki se na goro ne morete podati peš, bo organiziran tudi prevoz. Sveta maša je ob 11.00, praznovanje pa ob 12.00.
  • Dan dalmatinske kuhinje s kvintetom Ajda od 14.00 in od 16.00 dalje druženje ob zvokih kitare, Gostilna Krištan – Sonjak, od 12.00 naprej
  • Druženje in rolkanje v skate parku Ugasle peči, Športni park Ugasle peči, ob 13.00
  • Dobrodelni tek, Stadion in Športni park Ugasle peči ,od 14.00 do 17.00
  • Mednarodni pikado turnir, Kelt Pub – terasa, ob 16.00 (ORGANIZATOR SPOROČA, DA TURNIR ODPADE)
  • Nogometna tekma NK Korotan proti NK Ljutomer, Športni park Ugasle peči, ob 18.00
  • 12. astronomski večer na Šentanelu, Športno igrišče pri kapelici – Šentanel, ob 19.00
  • PLAVA NOČ z Ansamblom Marka Gostenčnika in Milanom Kamnikom, Športni park Ugasle peči – GUŽVA BAR, PRESTAVLJENO NA 21. 9. 2019!

Dogodki