Search
Close this search box.

Na Prevaljah pripravljajo Dan zdravja in solidarnosti, več turnirjev in obljubljajo dozo smeha ob ogledu Menopavze (VIDEO)

V okviru 33. Jesenskih srečanj bo jutri na Prevaljah potekal Dan zdravja in solidarnosti, kamor vas poleg organizatorjev in sodelujočih vabi tudi predsednik Koronarnega kluba Mežiške doline, Alojz Ovnič, ki je povedal tudi nekaj več o samem delovanju društva. Med drugim pa si boste lahko ogledali tudi komedijo Menopavza, ki je sicer že razprodana, ampak imate še vedno možnost, da z malo sreče osvojite brezplačni vstopnici, ki ju podarja Avto center Ravne.

Na Prevaljah že od 6. septembra naprej potekajo tradicionalna 33. Jesenska srečanja, ki so jih na Prevaljah tudi letos pripravili v sodelovanju z različnimi društvi in gostinskimi ponudniki ter soorganizatorjem, podjetjem Vabo, z dogajanjem pa bodo zaključili v nedeljo, 15. septembra, ko na Poljani pripravljajo kmečki dan, že jutri pa se lahko udeležite različnih dogodkov ob Dnevu zdravja in solidarnosti.

Vreme v prvih dneh organizatorjem sicer ni bilo najbolj naklonjeno, vendar so večino prireditev kljub dežju izpeljali uspešno, nekaj pa so jih tudi prestavili na druge datume. Med drugim so na Uršlji gori pripravili slovesno prireditev ob 100-letnici delovanja PD Prevalje, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

VIDEO: Predsednik Koronarnega kluba Mežiške doline, Alojz Ovnič o dnevu Zdravja in solidarnosti na Prevaljah ter o delovanju KKMD. “Naš cilj je, da čim več ljudi usposobimo za uporabo AED-ja.”

[aiovg_video id=95325]

Izjava je bila posneta na prireditvi 3. Dan zdravja v Mežici, kjer so tudi sodelovali člani in članice KKMD, ki so na stojnici predstavljali svojo dejavnost in delovanje društva. V izjavi je gospod Ovnič omenil tudi predavanje, ki pa je že potekalo na Prevaljah včeraj, ko so pripravili brezplačni tečaj oživljanja.

Ustavili se boste lahko tudi na stojnici SVIT, ki letos obeležuje jubilejnih let programa SVIT, si ogledali predstavitev SVIT info točke in programov za krepitev zdravja ter sodelovali v nagradnem kvizu “SVIT-a se mi”.

Na stojnicah boste našli tudi vse za zdrave zobe in zdrav nasmeh, zabavne in poučne aktivnosti z nagradnim kvizom za otroke. Za vas bodo strokovni delavci opravili tudi brezplačno analizo sestave telesne mase in meritve obsega pasu z razlago rezultatov in prehransko svetovanje. Vas seznanili s preprostimi priporočili in nasveti Evropskega kodeksa proti raku. Možen bo tudi praktični preizkus na modelih, povedali vam bodo, na kakšne spremembe moramo biti pozorni …

Pripravili bodo tudi strokovno vodeno telesno vadbo s trakovi za vse generacije in gibalni poligon ter ustvarjalne delavnice za vrtčevske otroke.

V popoldanskih urah, ob 16.00, pa vas organizatorji vabijo v poročno dvorano Občine Prevalje na predavanje, Dobro zame, dobro za okolje, kjer boste zvedeli, kako lahko okolju prijaznejši način življenja krepi naše zdravje in zdravje naših otrok, Predavanje bo vodil dr. Dejan Meh Savić, zaposlen v Greenpeace Srednja in Vzhodna Evropa.

Že od 8.00 naprej pa bo pri Domu upokojencev Prevalje potekalo tudi kegljanje na vrvici za pokal Jesenskih srečanj 2019, v Domu upokojencev Prevalje pa prav tako ob 8.00 turnir v pikadu za pokal Jesenskih srečanj 2019. Ob 18.00 pa vabljeni na kadetski turnir v odbojki za kadetinje in mladinke, ki se bo odvil v Športni dvorani OŠ Prevalje.

Komedija je sicer razprodana, lahko pa sodelujete za brezplačne vstopnice na Facebook strani Avto centra Ravne.

Zvečer, ob 19.00, pa sledi še Gledališka predstava Menopavza – HIT glasbena komedija o ženskah in spremembah! Komedija je sicer razprodana, lahko pa sodelujete za brezplačne vstopnice na Facebook strani Avto centra Ravne, kjer bodo jutri izžrebali nekoga, ki bo prejel dve brezplačni vstopnici. Nagradno igro najdete TUKAJ.

“Menopavza” – poimenujmo jo, kar tudi je, dame! – skočila je iz omare in zdaj je v vsej svoji veličini na odru … Privablja veliko smeha iz občinstva, v katerem sedi- jo ženske poznavalke in … tudi moški! Ali govorimo o občutljivih letih? Kje pa!!! Štiri ženske v “fantastičnih” letih so na razprodaji damskega perila. Nič nimajo skupnega, razen čipkastega nedrčka IN: izgube spomina, navalov vročice, nočnega potenja, ne dovolj seksa, preveč seksa in … Saj veste! To je EDINA menopavza, ki jo imajo moški noro radi! V njej prepoznajo svoje žene, mame, sestre, prijate-ljice … Mladini pa bo naenkrat vse bolj jasno glede mam in babic.

Celoten program 33. Jesenskih srečanj anjdete TUKAJ.

Dogodki

V okviru 33. Jesenskih srečanj bo jutri na Prevaljah potekal Dan zdravja in solidarnosti, kamor vas poleg organizatorjev in sodelujočih vabi tudi predsednik Koronarnega kluba Mežiške doline, Alojz Ovnič, ki je povedal tudi nekaj več o samem delovanju društva. Med drugim pa si boste lahko ogledali tudi komedijo Menopavza, ki je sicer že razprodana, ampak imate še vedno možnost, da z malo sreče osvojite brezplačni vstopnici, ki ju podarja Avto center Ravne.