Search
Close this search box.

Ob 100-letnici PD Prevalje je bilo na Uršlji gori kljub slabemu vremenu veselo. Za zabavo je poskrbel ansambel Vez (FOTO in VIDEO)

Včeraj, 7. 9. 2019 je bilo na Uršlji gori kljub slabemu vremenu veselo. Odvili so se kar trije dogodki, združeni v enega. Poleg proslave ob 100-letnici PD Prevalje je na gori potekalo tudi srečanje Prevaljčanov v okviru “Jesenskih srečanj” in letošnje “Srečanje koroških planincev”.

Pri nas se dogaja kljub dezju..vabljeni🙂

Objavil/a Dom Uršlja Gora dne Sobota, 07. september 2019

Ob 11.00 je bila najprej na sporedu sveta maša, ob 12.00 pa je sledila slovesnost ob 100-letnici PD Prevalje, ki s predsednikom Stankom Robinom na čelu, že dolga leta oskrbuje in vzdržuje planinski dom na Uršlji gori. Zaradi slabega vremena je tudi slovesnost potekala v cerkvi, nakar je pred kočo sledila še zabava z ansamblom Vez.

Slavnostni govornik je bil ravnatelj ravenske gimnazije Dragomir Benko, kulturni program pa so sooblikovali dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem in učenci OŠ Prevalje, zapel pa bo tudi Koroški oktet. Priostne pa sta pozdravila in nagovorila tudi predsednik PD Prevalje, Stanko Robin in predsednik Planinske zveze Slovenije, Jože Rovan

FOTO: Valerija Glavica

Med drugimi so se prireditve udeležili še župan Prevalj dr. Matic Tasič, podžupan Prevalj Boštjan Gorenšek, županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak in poslanec v DZ Jani Prednik. Tudi ob tokratnem jubileju pa je izšel priložnostni zbornik, v katerem je predstavljeno delovanje društva, v njem pa najdete prejemnike priznanj Planinske zveze Slovenije v zadnjih petih letih,

VIDEO: Ansambel Vez na Uršlji gori

[aiovg_video id=94838]

Naj omenimo, da so člani zasedbe Vez, v sestavi Mitja Medved, Urban Jezernik, Erik Oder in Florijan Ladinik, prvič nastopili skupaj konec lanskega leta na koncertu na Muti, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

FOTO: Ema Oder. Posebnost našega planinskega doma je, da ima internetno povezavo in točko e-vem ter da je odprt ob vikendih in praznikih tudi pozimi.

Na Uršlji gori pa so bili včeraj prisotni tudi operativni člani PGD Kotlje in PGD Črna na Koroškem, ki so, kot so zapisali na Facebook strani PGD Kotlje, preizkusili gasilsko opremo, ki jo imajo deponirano na Uršlji gori, z željo, da je ne bi bilo potrebno nikoli uporabiti. Ob zapisu so še dodali: “To je naš prispevek k praznovanju PD Prevalje. Čestitke k vašemu jubileju.”

FOTO: PGD Kotlje

Celoten program 33. Jesenskih srečanj na Prevaljah najdete TUKAJ.

Dogodki