Search
Close this search box.

FOTO: Kmečka godba Pernice z Jožefovim koncertom na Muto privabila množico obiskovalcev

Včeraj je množica Korošcev uživala na eni od največjih glasbeno kulturnih prireditev na Muti, Jožefovem koncertu, ki ga že tradicionalno organizira Kmečka godba Pernice.

Foto: Mirko Vošner

Koncerta se vsako leto udeleži veliko obiskovalcev in tako je bilo tudi letos, ko je godbi že 26. zapored uspelo napolniti dvorano do zadnjega kotička in skupaj z gosti pripraviti še en odličen narodnozabavni dogodek na Muti.

Foto: Mirko Vošner

Naj spomnimo, da Kmečka godba Pernice letos obeležuje že 116 let uspešnega delovanja. Člani godbe pa so bili v preteklosti tudi »krivci«, da sta se uspešno med seboj povezali Občina Muta in Občina Eibiswald. Tako so lani skupaj praznovali dvajset let druženja in sodelovanja z Godbo Soboth iz sosednje Avstrije. Godbeniki s Pernic pa so poznani tudi po številnih nastopih, tako v domačem kraju kot izven.

Foto: Mirko Vošner

Na včerajšnjem koncertu so se jim v športni dvorani na Muti pridružili v večini sami znani gostje. Obiskovalce so navdušili Alfi Nipič, Vesele Štajerke, Klapa Skala, Vražji muzikanti, Isaac Palma, Die MusiBuam, Ansambel Juhej, Kvartet Moška telesa, Srčni muzikanti in ansambel Vez. Na odru pa je blestela tudi voditeljica večera Maja Oderlap.

Jožefov koncert – Ansambel Vez

Na odru športne dvorane na Muti danes premierno tudi ansambel Vez.

Objavil/a Koroške Novice dne Petek, 22. marec 2019

Naj omenimo, da so člani zasedbe Vez, v sestavi Mitja Medved, Urban Jezernik, Erik Oder in Florijan Ladinik, tokrat nastopili prvič in po aplavzu sodeč opravili premierni nastop več kot odlično.

Župan Mute Mirko Vošner.

Nad prireditvijo je bil navdušen tudi župan Mute Mirko Vošner, ki je na Facebook profilu zapisal: »Nocojšnji 26. Jožefov koncert Kmečke godbe Pernice s številnimi odličnimi muzikanti sodi med glasbene presežke v občini Muta. Čestitke vsem, ki ste prispevali svoj delež k res lepemu glasbenemu večeru v prepolni telovadnici OŠ Muta, še posebej pa predsedniku Petru Krajncu, kapelniku Sandiju Pungartniku in celotni Kmečki godbi Pernice. Hvala številnim sponzorjem, kot tudi več kot 1000 obiskovalcem prireditve, ki so uživali ob melodijah slovenske narodno zabavne glasbe«.

Dogodki