Search
Close this search box.

Mežiški župan ob 3. Dnevu zdravja: “S preventivnimi dogodki bomo še naprej krepili naše zdravje” (VIDEO in FOTO)

Danes, 6. septembra, je v Mežici potekal 3. Dan zdravja, v okviru katerega so se odvijale številne aktivnosti na temo zdravja, s katerimi so tudi zaključili letošnje Mežiško poletje. Prireditve so se udeležili otroci iz vrtca in šole ter tudi ostali občani, ki so bili nad dejavnostmi navdušeni. Prisotne pa je že uvodoma pozdravil tudi mežiški župan Dušan Krebel.

VIDEO: Pregled dogajanja na današnjem 3. Dnevu zdravja v Mežici.

[aiovg_video id=94461]

Ob vhodu je obiskovalce pričakal zdrav zajtrk, organizatorji so nam ponudili različno zdravo hrano, od jabolk, malin, jabolčnega soka do ingverjevega napitka, jabolčnega čipsa …

Že tretje leto zapored je Občina Mežica občanom in občankam, skupaj z Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem, NIJZ OE Ravne na Koroškem, Društvom diabetikov Mežiške doline in Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenj Gradec, v okviru prireditve Dan zdravja pripravila preventivne programe in dejavnosti, s katerimi lahko poskrbimo za boljše zdravje in počutje.

Prireditev je bila zaradi slabega vremena sicer prestavljena v prostore Narodnega doma Mežica. Kolikor pa je vreme dopuščalo, pa so se nekatere dejavnosti občasno odvijale tudi na prostem, pri čemer so uživali predvsem najmlajši obiskovalci iz vrtca in šole.

Letos se je organizatorjem na prireditvi znova pridružilo tudi Društvo Altra. Današnjega dogodka pa so udeležili tudi člani Rdečega križa – Območnega združenja Mežiške doline in Društvo srčnih bolnikov – Koronarni klub Mežiške doline.

Sodelujoči so tudi tokrat pripravili vrsto zanimivih aktivnosti, med drugim tudi meritve krvnega sladkorja in tlaka, nas poučili o pravilnem pregledu dojk, vsebnosti sladkorja v sladkih pijačah, umivanju zob, poskrbeli za vodeno telesno vadbo … Članice Šole zdravja – skupine Mežica so telovadile skupaj z najmlajšimi …

Številni obsikovalci pa so izkoristiti tudi možnost brezplačne analize sestave telesne mase z vrhunsko opremo.

Dogodki