Search
Close this search box.

Na Prevaljah drevi odprtje razstave ustvarjenih del mednarodnega slikarsko-kiparskega tabora Art Karinta

Na Poljani pri Prevaljah je tudi letos potekal tradicionalni slikarsko-kiparski tabor Art Karinta, dela, ki so jih udeleženci ustvarili, pa bodo od danes naprej na ogled v Grošljevi galeriji na Prevaljah.

Art Karinta je eden večjih umetniških dogodkov na slovenskih tleh. Tako so avgusta gostili več kot 40 umetnikov iz Slovenije in Avstrije, ki so ustvarjali na Poljani in njeni okolici. Prav tako so organizatorji tabora pripravili še dvodnevne delavnice za najmlajše. Udeležilo se jih je 20 otrok, ki tako kot vsako leto uživali v ustvarjanju in druženju.

Kiparji tokratnega tabora so izdelali umetelne klopi, ki bodo krasile umetniško pot med Poljano in Prevaljami. Slikarji pa so ustvarjali na temo Koroška zgodba (pripovedke in čudovita narava). Vsi izdelki bodo na ogled že danes. Člani društva Karinta so namreč v Grošljevi galeriji na Prevaljah pripravili razstavo, ki jo bodo svečano odprli drevi ob 19. uri.

Ob tej priložnosti so izdali tudi posebno brošuro, v kateri bodo predstavljeni izdelki in udeleženci tabora ter našteti vsi donatorji, ki so podprli letošnji dogodek. Eden od večjih je Občina Prevalje, ki se ji v društvu iskreno zahvaljujejo.

Dogodki