Search
Close this search box.

Na slikarsko-kiparskem taboru Art Karinta nastajajo umetelne klopi, ki bodo krasile umetniško pot med Poljano in Prevaljami (FOTO)

Na Poljani pri Prevaljah v teh dneh poteka tradicionalni slikarsko-kiparski tabor Art Karinta, ki se bo zaključil danes ob 16. uri z nastopom pevsko instrumentalne skupine Rožmarin iz Zgornje Kungote. Na dogodek vabljeni tudi vi.

Art Karinta je eden večjih umetniških dogodkov na slovenskih tleh. Tako letos gostijo več kot 40 umetnikov iz Slovenije in Avstrije, ki na Poljani in njeni okolici ustvarjajo že od četrtka, danes pa sledi zaključek tabora. Nastanjeni so v bližnjem gostišču, eden od udeležencev pa si je “mobilno hiško”, v kateri spi, pripeljal kar s seboj.

Eden o udeležencev tabora na Poljani si je kar sam izdelal “mobilno hiško”

Prav tako so organizatorji tabora pripravili še dvodnevne delavnice za najmlajše. Udeležilo se jih je 20 otrok, ki tako kot vsako leto uživajo v ustvarjanju in druženju.

Kiparji tokratnega tabora izdelujejo umetelne klopi, ki bodo krasile umetniško pot med Poljano in Prevaljami. Slikarji pa ustvarjajo na temo Koroška zgodba (pripovedke in čudovita narava). Vsi izdelki bodo na ogled že danes ob zaključku tabora, prav tako pa še oktobra, ko bodo člani društva Karinta v Grošljevi galeriji na Prevaljah pripravili razstavo. Ob tej priložnosti bodo izdali tudi posebno brošuro, v kateri bodo predstavljeni izdelki in udeleženci tabora ter našteti vsi donatorji, ki so podprli letošnji dogodek. Eden od večjih je Občina Prevalje, ki se ji v društvu iskreno zahvaljujejo.

Pri tem naj še omenimo, da se bo danes na Prevaljah odvila še ena zanimiva prireditev, in sicer Kelt pub Pizza Cup 2022, o čemer smo že poročali TUKAJ. S pripravo prostora in peko pic bodo udeleženci tekmovanja začeli okoli 10. ure. Po besedah organizatorjev bo vsaka ekipa pripravila od 15 do 20 pic, obiskovalci pa se boste lahko z njimi od 12. ure naprej okrepčali in z glasovnico podelili oceno najboljšim. Udeležence tekmovanja čakajo tudi lepe nagrade.

FOTOGALERIJA – Utrinki tabora na Poljani

Na Poljani pri Prevaljah v teh dneh poteka tradicionalni slikarsko-kiparski tabor Art Karinta, ki se bo zaključil danes ob 16. uri z nastopom pevsko instrumentalne skupine Rožmarin iz Zgornje Kungote. Na dogodek vabljeni tudi vi.