Na območju PU Celje v treh urah obravnavali 225 kršiteljev

Glede na to, da na območju PU Celje letos beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti, so rezultati nadzora zaskrbljujoči. Letos je na cestah Policijske uprave Celje umrlo 16 ljudi, lani v enakem obdobju 5.
hitrost_radar_99
FOTO: WWW.POLICIJA.SI

Včeraj, 28. 8. 2018, so policisti med 7. in 10. uro na območju celotne Policijske uprave Celje
izvajali tako imenovan Ad-hoc nadzor cestnega prometa. Poudarek je bil predvsem na preverjanju upoštevanja svetlobnih prometnih znakov oz. semaforjev, nepravilne uporabe mobilnih telefonov, kršitev kolesarjev in pešcev ter ostalih  cestno prometnih prekrškov.

V samo treh urah so v 102. primerih ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti, 50 voznikov so oglobili zaradi uporabe telefonov med vožnjo. V 52. primerih so ugotovili, da vozniki niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zaščitnih čelad. Kršitve so zaznali tudi pri pešcih in kolesarjih. Pri slednjih smo zaznali 8 kršitev, pri kolesarjih 13.

Policisti vse voznike znova opozarjajo na odgovorno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih predpisov, še posebej v naslednjih dneh, ko bodo v prometu znova udeleženi šolarji.

Preberite tudi: Tudi najhitrejši vozijo počasi – Tim Gajser poziva voznike, naj poskrbijo za varnost otrok na šolskih poteh (VIDEO)

Preberi še:  Vzrok za hujši potek covida-19 še ni popolnoma znan. Najmlajši bolnik, ki je umrl v UKC, je bila 26-letna nosečnica

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun