Na območju PU Celje v treh urah obravnavali 225 kršiteljev

FOTO: WWW.POLICIJA.SI
Glede na to, da na območju PU Celje letos beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti, so rezultati nadzora zaskrbljujoči. Letos je na cestah Policijske uprave Celje umrlo 16 ljudi, lani v enakem obdobju 5.

Včeraj, 28. 8. 2018, so policisti med 7. in 10. uro na območju celotne Policijske uprave Celje
izvajali tako imenovan Ad-hoc nadzor cestnega prometa. Poudarek je bil predvsem na preverjanju upoštevanja svetlobnih prometnih znakov oz. semaforjev, nepravilne uporabe mobilnih telefonov, kršitev kolesarjev in pešcev ter ostalih  cestno prometnih prekrškov.

V samo treh urah so v 102. primerih ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti, 50 voznikov so oglobili zaradi uporabe telefonov med vožnjo. V 52. primerih so ugotovili, da vozniki niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zaščitnih čelad. Kršitve so zaznali tudi pri pešcih in kolesarjih. Pri slednjih smo zaznali 8 kršitev, pri kolesarjih 13.

Policisti vse voznike znova opozarjajo na odgovorno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih predpisov, še posebej v naslednjih dneh, ko bodo v prometu znova udeleženi šolarji.

Preberite tudi: Tudi najhitrejši vozijo počasi – Tim Gajser poziva voznike, naj poskrbijo za varnost otrok na šolskih poteh (VIDEO)

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila