Na območju PU Celje samo lani obravnavali 316 kaznivih dejanj nasilja v družini

Na območju PU Celje so v zadnjih dneh obravnavali dve družinski tragediji, policisti pa ob tem dodajajo, da je nasilje do katerega prihaja v družinah na našem območju zelo prisotno. "Do vseh vrst nasilja, še posebej do družinskega, imamo na Policijski upravi Celje ničelno toleranco," pravijo.
fist-1131143_1920

Tako so lani na našem območju obravnavali 316 kaznivih dejanj nasilja v družini, v letu 2019 311, leta 2018 pa 319. Samo v letošnjem letu so izrekli 49 ukrepov prepovedi približevanja žrtvam družinskega nasilja. V letu 2020 so na območju Policijske uprave Celje izrekli 287 ukrepov prepovedi približevanja, v letu 2019 pa 313.

Preberite še: Razlog za umor in samomor najverjetneje družinska nesoglasja, 36-letnik prespal pri starših, zjutraj pa ju je napadel z nožem

Iz PU Celje pri tem dodajajo, da je večinsko prepričanje o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih, da gre za nerazumno in nepredvidljivo ravnanje alkoholikov, odvisnikov od prepovedanih drog, duševno nestabilnih in obupanih ljudi. “Vendar je nasilje pogosto prisotno tudi v navzven zelo urejenih družinah”, opozarjajo. Vse žrtve nasilja znova pozivajo, naj vsako obliko nasilja takoj prijavijo policiji, le na ta način bodo lahko storili vse, da žrtev zaščitijo in proti storilcu
pravočasno ukrepajo. Prav tako pozivajo sorodnike žrtev, sosede, znance, skratka vse, ki posumijo, da se za štirimi zidovi dogaja nasilje, da jih o tem obvestijo.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.