Search
Close this search box.

36-letnik prespal pri starših, zjutraj pa ju je napadel z nožem

V družinski tragediji, ki so jo policisti obravnavali na območju Žalca, je 36-letnik do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta.

Kot smo včeraj že poročali, so bili policisti okoli pol šestih zjutraj obveščeni, da je na območju Policijske postaje Žalec, storilec do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka.

Motiv za tragično dejanje še ni znan, so danes sporočili iz PU Celje in dodali, da po do sedaj zbranih obvestilih, je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta. Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po trenutnih podatkih je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 36-letnik je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku so ga izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral.

Policisti so pojasnili, da 36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa.

Na PU Celje so še dodali, da bodo 36-letnika s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora in poskusa umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjeno dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

VIR: PU Celje

Dogodki

V družinski tragediji, ki so jo policisti obravnavali na območju Žalca, je 36-letnik do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta.