Search
Close this search box.

Na mejnem prehodu Vič danes kolona vse do Dravograda. To je razlog

Potem, ko je vlada konec marca sprejela nekatere nove ukrepe za zajezitev covida-19, so se zaostrile razmere na mejnih prehodih. Korošci, ki na delo odhajajo v sosednjo Avstrijo pa so danes zjutraj na mejnem prehodu Vič naleteli na kolono, ki je segala vse do Dravograda. Poklicali smo na Policijsko postajo Dravograd in preverili, kaj se je dogajalo.

Za delavce iz Koroške, ki na delo odhajajo v Avstrijo sprejeti novi ukrepi pomenijo bistveno daljšo pot, velike organizacijske težave, višje stroške in tudi večjo obremenitev. Danes zjutraj pa so družbena omrežja preplavile objave Korošcev, ki se odpravljajo na delo v sosednjo Avstrijo čez mejni prehod Vič. Razlagali so, da so za prečkanje omenjenega mejnega prehoda čakali tudi po skoraj eno uro, posledično pa so zaradi dolgih kolon in čakanja zamudili v službe.

Poklicali smo na Policijsko postajo Dravograd, kjer so nam pojasnili, da se mejni prehod Vič odpre ob 5. uri zjutraj, ker pa so bili prazniki, so vozniki tovornih vozil čakali na meji že pred 5. uro. Ko so začeli spuščati promet, je nastala kolona, predvsem zaradi omenjenih tovornih vozil. Na policijski postaji so dodali, da je bilo zaradi praznikov toliko več prometa, Vič pa je izpostavljena kontrolna točka. Kot so še dodali, morajo pri izstopu in vstopu v državo preverjati pogoje, seveda pa tudi avstrijski varnostni organi temeljito preverjajo vstop v njihovo državo. Po navedbah policajev je promet danes po približno eni uri stekel normalno.

Na policijski postaji so ob tem še dodali, da je ob trenutnih razmerah, z izjemo današnjega dne, čakalna doba na mejnem prehodu Vič približno 10 minut.

Preberite še: Jani Prednik na vlado naslovil pobudo za odpiranje mejnih prehodov za delovne migrante, Svet Koroške regije ostro nasprotuje zaprtju večine mejnih prehodov z Avstrijo