Na Koroškem potrdili 121 novih okužb, 60 v DSO Črneče

V Sloveniji so v torek opravili 13.166 hitrih in PCR testov ter potrdili 2410 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 1172 bolnikov s covidom-19, od tega 210 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 98 bolnikov, 34 jih je umrlo. Na Koroškem so nove okužbe potrdili v enajstih občinah, skupaj 121. Od tega so jih 60 zabeležili v Koroškem domu starostnikov Črneče.
Crnece_slika1

Po podatkih vlade so opravili 5764 PCR testov in z njimi potrdili 1848 okužb. Delež pozitivnih PCR testov je tako znašal 32,1 odstotka. Poleg tega so opravili 7402 hitrih testov in potrdili 562 okužbe, kar znaša 7,6 odstotka, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Na Koroškem so največ novih okužb potrdili v Dravogradu, in sicer 64. V Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem po 15. Na Prevaljah 9, v Mežici 5, v Črni na Koroškem 4, v Podvelki in Vuzenici po 3, na Muti, v Radljah ob Dravi in Ribnici na Pohorju po 1.

V Dravogradu so včeraj potrdili 64 novih okužb, o čemer smo že poročali. Preko Facebooka pa se je oglasil tudi dravograjski podžupan Anton Preksavec, ki je pojasnil, da so jih kar 60 potrdili v DSO Črneče, kjer je včeraj prišlo do vdora okužbe.

Preberite tudi: Ponoven vdor koronavirusa v Koroški dom starostnikov Črneče, obiski prepovedani

“Vsem zaposlenim in oskrbovancem želimo vse dobro. Ni vam lahko vendar vzdržite. Štab CZ občine Dravograd je skladno s svojimi zmožnostmi ponudil pomoč, v kolikor jo boste potrebovali. Ostanite zdravi,” je dodal Preksavec.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.