Search
Close this search box.

Na Koroškem ponovno nemotena dobava električne energije, še vedno zaprtih nekaj cest

Potem ko je bila dobava električne energije zaradi posledic nedeljskega sneženja na več območjih Koroške prekinjena, so delavci Elektra Celje danes do 17. ure odpravili vse napake na omrežju, tako da imajo vsi odjemalci ponovno nemoteno dobavo električne energije, so za STA pojasnili pri Elektru Celje. Je pa še vedno zaprtih nekaj cest.

Zaradi posledic zapadlega snega je bilo danes sredi dneva brez električne energije na Koroškem še okoli 500 odjemalcev, največ na območju Mežice in Črne na Koroškem. Tam je v višjih predelih tudi zapadlo največ snega, ki je skupaj z dežjem in vetrom lomil veje in podiral drevesa, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Preberite tudi: V Koprivni drevo padlo na osebno vozilo, brez elektrike tudi v Mežici

Za nami je naporen večer, ki se je raztegnil pozno v noč ter jutro, podaljšano do poznih popoldanskih ur. Posredovali smo na več krajih, prvo včeraj zvečer Koprivni, kjer je drevo med vožnjo padlo na avtomobil, voznik ter sopotnica pa sta imela veliko srečo, da sta jo odnesla brez poškodb. V Jazbini smo domov pospremili mamico k triletnemu otroku, “prebili” pa smo tudi cesto Črna – Sleme, čez katero je padlo več dreves. Danes zgodaj zjutraj pa smo se odpravili čistiti posledice včerajšnjega snegoloma na lokalnih cestah okrog celotne Črne na Koroškem. Več naših ekip se je več ur “prebijalo” skozi opustošene ceste, da smo vsaj za silo odprli promet. Nudili smo tudi pomoč z agregatom bolnemu občanu, kateri je odvisen od naprave za pomoč pri dihanju,” so pred kratkim na Facebook strani zapisali črnjanski gasilci.

Sneg, ki ga je v višjih legah zapadlo do 30 centimetrov, je na Koroškem tudi v državnih gozdovih povzročil nemalo težav, je sporočila družba Slovenski državni gozdovi. Tri gozdarske ekipe se danes na območju občine Črna pomagale pri odpiranju cestnih povezav, saj je snegolom podrl drevesa na cesto in onemogočil dostop do delovišč. Nekaj dela jim je na območju Pece ostalo tudi za torek, je prek družbenega omrežja Facebook še sporočila družba Slovenski državni gozdovi.

Tako je še vedno zaprtih nekaj cest. Med glavnimi cestami je po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi snegoloma še vedno zaprta regionalna cesta Solčava-Črna na Koroškem, prav tako je zaradi odstranjevanja posledic vremenskega dogajanja na avstrijski strani zaprt prelaz Pavličevo sedlo.

Da je neurje s snegom včeraj povzročalo težave tudi na Koroškem smo že poročali na tej povezavi Sneg in dež že povzročata težave: Zaradi nevarnosti plazu je zaprta cesta na Barbaro, naj pa še omenimo, da so imeli zaradi dežja nekaj težav tudi na območju Podvelke, kjer se je na regionalno cesto v naselju Vurmat podrlo drevo, ki je oviralo promet. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so ga razžagali, odstranili in sprostili promet.

Zaradi močnega vetra, dežja in sneženja se je na območju Leš, Prisoj, Breznice in Šentanela, na območju Občine Prevalje, podrlo več dreves, ki so ovirala promet in zaprla več lokalnih cest. Drevesa so razžagali in odstranili gasilci PGD Prevalje.

Zaradi neurje z dežjem, snegom in močnim vetrom se je podrlo več dreves na območju Občine Ravne na Koroškem, ki so ovirala promet na regionalni in lokalni cesti. Odstranili so jih delavci cestnega podjetja VOC Celje in delavci JKP Ravne na Koroškem.

Zaradi teže snega se je na regionalno cesto v Ribnici na Pohorju podrlo drevo in zaprlo polovico voznega pasu. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Vir: STA, SPIN

Potem ko je bila dobava električne energije zaradi posledic nedeljskega sneženja na več območjih Koroške prekinjena, so delavci Elektra Celje danes do 17. ure odpravili vse napake na omrežju, tako da imajo vsi odjemalci ponovno nemoteno dobavo električne energije, so za STA pojasnili pri Elektru Celje. Je pa še vedno zaprtih nekaj cest.