Na Koroškem brez elektrike še okoli 500 odjemalcev

Zaradi posledic zapadlega snega je na Koroškem brez električne energije trenutno še okoli 500 odjemalcev, ki so priključeni na distribucijsko omrežje Elektra Celje. Največ jih je brez elektrike na območju Mežice in Črne na Koroškem. Na terenu so vse elektromontažne ekipe Elektra Celje, ki se trudijo čim prej odpraviti okvare na daljnovodih.
121272161_799308604167558_3918848033953795421_n

Kot so za STA pojasnili pri Elektru Celje, je na območju, ki ga pokriva daljnovod Črna, trenutno brez električne energije 149 odjemalcev, na območju daljnovoda Šmelc pa 228 odjemalcev.

Na območju daljnovoda Libeliče je brez električne energije 78 odjemalcev, na območju daljnovoda Poljana 33 odjemalcev in na območju razdelilne transformatorske postaje Slovenj Gradec sedem odjemalcev.

Brez električne energije je trenutno tudi sedem odjemalcev na območju razdelilne postaje Ljubno oz. daljnovoda Logarska dolina, so še pojasnili pri Elektru Celje.

Sneženje, skupaj z dežjem in vetrom, je v nedeljo med drugim zajelo višje ležeča območja Koroške. Največ težav so podrta drevesa povzročila na območju Zgornje Mežiške doline, kjer bo, kot kaže, tudi največ škode na drevju.

PREBERI TUDI: V Koprivni drevo padlo na osebno vozilo, brez elektrike tudi v Mežici

Še vedno je po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi snegoloma zaprta regionalna cesta Solčava-Črna na Koroškem, prav tako je zaprt prelaz Pavličevo sedlo.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije