Search
Close this search box.

Na Koroškem okuženih 18 oseb, od danes zaprt glavni vhod SB Slovenj Gradec

Po podatkih NIJZ je bilo do 14. ure danes v Sloveniji potrjenih 442 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 13812 testiranj. Potrjenih je bilo 28 dodatnih okužb, kar je nekoliko manjši skok kot v zadnjih dveh dnevih. Na Koroškem beležimo 18 potrjenih okužb, kar je dve več kot v nedeljo.

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je na Koroškem potrjenih 18 okužb: v Slovenj Gradcu 6, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 2, na Prevaljah 2, v Podvelki 1 in v Črni na Koroškem 1.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 32 bolnikov, osem se jih zdravi na oddelku intenzivne terapije, so sporočili iz bolnišnice.

V Mariborskem UKC pa je hospitaliziranih 11 bolnikov. Dva se zdravita na intenzivni enoti, oba sta že bila intubirana, so v UKC Maribor zapisali na Twitterju.

Po epidemioloških podatkih, ki jih je NIJZ prejel danes do 10. ure, 151 obolelih prihaja iz osrednjeslovenske regije, 78 iz savinjske in 59 iz jugovzhodne Slovenije. 44 bolnikov prihaja iz podravske regije, 29 iz gorenjske, 18 iz koroške in 16 iz primorsko-notranjske. 12 jih prihaja iz obalno-kraške regije, 11 iz pomurske, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov.

Največ obolelih prihaja iz Mestne občine Ljubljana, v prestolnici je zbolelo 99 občanov. Sledita občini Šmarje pri Jelšah in Metlika. V 107 občinah imajo potrjen vsaj en primer okužbe, te občine predstavljajo 51 odstotkov vseh občin.

Med obolelimi je po podatkih NIJZ 219 žensk in 221 moških. Največ obolelih je v starostni kategoriji od 30 do 49 let, v tej starostni kategoriji je zbolelo 71 žensk in 74 moških. Najmanj pa je obolelih v starostni kategoriji do 15 let, kje je zbolelo devet deklet in 13 fantov.

V SB Slovenj Gradec testirali 69 oseb

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so v času od petka, 20. 3. 2020, v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec opravili 69 testov na Covid-19, vsi testi so bili negativni.

Ob tem je direktor bolnišnice dr. Janez Lavre dejal: “Opažamo pa porast števila pozitivnih v regiji, kar nakazuje na to, da se vsi ne držimo dosledno danih strokovnih navodil. Trudimo se, da izobražujemo in vzgajamo tudi lastne zaposlene, da spoštujejo priporočila in navodila v času epidemije Covid-19. Vsako nespoštovanje navodil, predvsem pri zdravstvenih delavcih ni dopustno, zato opozarjamo na odklone in ponovno apeliramo na dosledno spoštovanje navodil.”

Vse paciente prosijo, da spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico. “Glavni vhod v bolnišnico se z današnjim dnem zapira ob 15. uri in bo na voljo samo osebju s kontrolo pristopa. Pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve, bodo triažirani pred Urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom Covid-19, bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka,” je še pojasnil Lavre in dodal, da bodo pacienti, pri katerih obstaja sum, na okužbo s Covid-19, obravnavani v Urgentnem centru.

Vir: SB Slovenj Gradec, STA, NIJZ

Dogodki