Search
Close this search box.

Na dobrodelnem koncertu Klic dobrote zbrali 241.000 evrov za družine v stiski

Med dobrodelnim koncertom Klic dobrote, ki je v organizaciji Slovenske Karitas in Radiotelevizije Slovenija v četrtek potekal v Celju, so za slovenske družine v stiski zbrali 241.093 evrov. Velik del zbranih sredstev bodo letos namenili družinam, ki so jih prizadele poplave. Sredstva na posebni telefonski številki 01 300 59 60 zbirajo še naprej.

Koncerta so se udeležili tudi nekateri predstavniki vlade in predsednica države Nataša Pirc Musar, ki se je Slovenski karitas zahvalila za dozdajšnje delo. “Karitas izjemno dobro dela in se ji kot predsednica v imenu Republike Slovenije zahvaljujem za vse, kar dela dobrega. Želim si, da takšne organizacije med nami ostanejo za vedno. Veliko dela odnesejo tudi državi, česar se mora država dobro zavedati,” je poudarila.

Predsednik Slovenske karitas mariborski nadškof Alojzij Cvikl je medtem poudaril, da so se stiske ljudi v tem letu še poglobile. Koncert je označil za reko solidarnosti in medsebojne pomoči. “Bolj kot bomo pomagali, manj bo revščine, več bo veselja. Naj gre prek naših trgov in mest reka upanja,” je dejal.

Kot so sporočili organizatorji dogodka, je v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote še vedno možno darovati tudi prek spletnega obrazca na spletni strani Slovenske karitas. Nakazila pa pri Karitas sprejemajo na TRR SI56 02140-0015556761, sklic: SI00 3514, namen: Klic dobrote – pomoč družinam, koda namena: CHAR, prejemnik: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana.

Dogodki