Na dobrodelnem dogodku “K24 trail – Skupaj za Črno” zbrali 7.086,30 evrov

Dobrodelni dogodek v Črni na Koroškem je več kot uspel. Skupaj so zbrali 7.086,30 evrov, ki jih bodo namenili PGD Črna na Koroškem in Gorski reševalni službi Koroška. Za dober namen je teklo okoli 150 tekačev.

Za vse ljubitelje teka po hribovskih poteh in pohodništva ter druge je potekal danes, 16. septembra 2023 v Črni na Koroškem dobrodelni K24 trail – Skupaj za Črno. V sobotnem jutru so se zbrali številni tekači, podporniki in športniki različnih generacij, a vsi z enim ciljem, da pomagajo Črni na Koroškem. Zbrali so 7.086,30 evrov, ki jih bodo namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črna in Gorski reševalni službi Koroška. Obe organizaciji sta v poplavah v začetku avgusta utrpeli veliko škode.

Tudi organizatorji dobrodelnega dogodka niso mogli skriti zadovoljstva. Veseli so tako izjemnega odziva, danes je v Črni namreč teklo na dobrodelni rekreativni prireditvi okoli 150 tekačev od blizu in daleč. Vse je družilo veliko dobre volje in predvsem solidarnost do pomoči potrebnih.

Organizatorji so takole zapisali na Facebook profilu K24 ultra trail race: “Spoštovani udeleženci dobrodelnega teka/druženja K24 – Skupaj za Črno 2023. Sporočamo vam, da nam je v današnjem dnevu uspelo zbrati 7.086,30€ za naše junake Gasilce Črna na Koroškem in GRS Koroška. Hvala vsem sponzorjem donatorjem in seveda vsem, ki podpirate K24 Ultra trail race in imate radi našo Črno na Koroškem. Se vidimo na 4. K24 Ultra trail race 9.8.2024.”

Vsem ljudem, ki so v težkih časih izkazali solidarnost in podporo Črni ter tekačem, ki so svojo plemenitost pokazali danes, se je poklonila tudi županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak.