Na dan brez avtomobila boste lahko z vsemi vlaki Slovenskih železnic po Sloveniji potovali brezplačno

Ob 21. Evropskem tednu mobilnosti, ki se odvija ta teden, je Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami za četrtek, 22. septembra, pripravilo dan brezplačnih vozovnic za prevoz z vlakom.

Ob 21. Evropskem tednu mobilnosti, ki se odvija od 16. do 22. septembra, so Slovenske železnice v sodelovanju z Ministrstvom za Infrastrukturo za četrtek, 22. septembra, pripravile posebno ponudbo, s ciljem spodbujanja ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti. Na dan brez avtomobila, v četrtek 22. septembra, boste lahko z vsemi vlaki Slovenskih železnic po Sloveniji potovali brezplačno.

Brezplačno dnevno enosmerno ali povratno vozovnico za izbrano relacijo, za vse vrste vlakov, tako za 1. kot tudi za 2. razred, boste lahko prevzeli na prodajnih mestih na železniških postajah. V primeru, da so ta prodajna mesta zaprta v času odhoda na vlak, lahko brezplačno vozovnico prevzamete na vlaku. 

Na današnji novinarski konferenci na železniški postaji Ljubljana je generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, v družbi ministra mag. Bojana Kumra in državne sekretarke mag. Alenke Bratušek, predstavil pomen številnih aktivnosti vseh deležnikov, ki vplivajo na javni potniški promet, izpostavil boljšo kvaliteto storitev železniškega prometa, ki so jo prinesli številni novi vlaki. Kmalu bomo prevzeli za v promet še zadnjega od 52-tih novih vlakov. V teku je tudi razpis oz. naročilo dodatnih 20 novih vlakov. Velik pomen za boljši železniški promet imajo tudi investicije v javno železniško infrastrukturo, ki jih izvaja Ministrstvo za infrastrukturo.