Na črnjanski šoli brez novih okužb. Okrožnico ministrstva glede nošenja mask še čakajo

Pred štirinajstimi dnevi se je na OŠ Črna na Koroškem pojavila prva okužba z novim koronavirusom in kot kaže za enkrat, tudi zadnja. Po besedah ravnatelja se je do danes iztekla karantena vsem učencem in zaposlenim. "Na šolo so se že vrnili vsi, razen okuženi, ki se na delovno mesto vrača v ponedeljek", je za naš medij dejal Mitja Pranjič.
119811314_391536481846491_6063985486930695277_n

Po tem, ko so na OŠ Črna na Koroškem v začetku septembra potrdili okužbo pri enem od zaposlenih v tehnični službi, je pouk na šoli v teh dneh potekal nemoteno. Doma je zaradi tega ostalo sicer 6 učencev, ki jih je okuženi prevažal v okviru šolskih prevozov in 10 zaposlenih, vsem pa se je ta teden iztekla karantena. Novih okužb na šoli niso zabeležili, kadrovske težave pa so, kot je dejal ravnatelj, rešili v dveh dneh.

Pranjič je v današnjem pogovoru še omenil, da so imeli na šoli v tem tednu tudi roditeljske sestanke, na katerih so starši izrazili željo, da bi pouk čim dlje časa potekal v šoli. “Želja staršev je, da se otroci izobražujejo v “živo”, da če pride na šoli do ponovne okužbe in bi bilo potrebno uvesti pouk na daljavo, da se to izvede le za tiste učence oziroma razrede ali vrtčevske skupine, za katere bi bilo to nujno potrebno. Zato se tako starši, otroci in zaposleni trudimo, da upoštevamo vsa priporočila in navodila NIJZ ter ministrstva, da če pride do okužb, da ni potrebno v karanteno celotni šoli, ampak le določeni skupini otrok, zaposlenih …, je dejal ravnatelj črnjanske šole, ki je izrazil veselje, da je za enkrat ostalo le pri eni okužbi.

“Želimo si, da je bila to prva in hkrati zadnja okužba na naši šoli, ampak glede na to, kako se virus širi, je težko napovedati, kaj nas še čaka. Mi se bomo še naprej trudili, da bomo delali po navodilih in smernicah NIJZ ter s tem poskušali doseči, da se šola in vrtec ne zapreta, kar je tudi želja vseh staršev in zaposlenih na naši šoli. Seveda pa je na prvem mestu zdravje otrok in če bi bilo to res potrebno, potem bi pač bili to primorani tudi storiti,” je še dejal Pranjič, ki je poudaril, da delo poteka na način, da se otroci med seboj čim manj družijo, v vseh skupnih prostorih na šoli nosijo maske, učitelji pa so način dela prilagodili temu primerno.

Preberi še:  V Vuzenici našli minometno mino in jo razstrelili

Glede novih ukrepov, da bodo morali ves čas pouka po novem nositi maske učenci od 7. do 9. razreda in vsi učitelji, je dejal, da so otroci že zdaj navajeni na maske, da med samim poukom, ko sedijo v šolskih klopeh, jih za zdaj ne nosijo, če pa bo to potrebno, “bomo pa upoštevali tudi to navodilo”.

Sicer pa je Pranjič še omenil, da danes do 14. ure na šoli še niso prejeli uradne okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dodatnimi navodili, ki jih je včeraj sprejela vlada, zato težko napoveduje, kako in kaj bo po novem. Nekih večjih sprememb pa ne pričakuje, saj kot je dejal, so otroci mask že vajeni, upoštevajo pa tudi vsa ostala do sedaj sprejeta navodila.

prijavi se

prijavi se v svoj račun