Search
Close this search box.

Močno neurje na Koroškem zopet povzročalo težave: Na Prevaljah evakuirali družino

Kot kaže so se napovedi uresničile. Tudi Koroško je zajelo močno neurje. Iz Uprave RS za zaščito in reševanje že poročajo o dogodkih, gasilci so na delu.

Tudi Koroško je danes zajelo močno neurje. Slaba napoved se je uresničila – kakšne so posledice za enkrat še ni jasno.

Kot poročajo na spletni strani RS za zaščito in reševanje je na delu več gasilskih enot.

V Slovenj Gradcu je bilo do 23. ure prijavljenih že 8 dogodkov, v Mežici 3, težave imajo tudi v Črni na Koroškem, kjer so v pripravljenosti vse enote, zalitih je tudi nekaj kleti.

Gasilci so morali posredovati tudi na Prevaljah, Ravnah in v Dravogradu.

Naraščajo potoki in reke.

Na Prevaljah evakuirali družino

Kot so zapisali gasilci PGD Prevalje, so okoli 21. ure bili aktivirani zaradi poplavljanja in plazu za stanovanjsko hišo. Objekt so zaščitili in družino evakuirali iz hiše.

Zaprta je tudi cesta Ravne – Dravograd zaradi možnosti proženja plazov.

NAPOVED VREMENA ZA SLOVENIJO

Zvečer in v prvem delu noči bodo nevihte dosegle tudi vzhodno Slovenijo. Možna bodo krajevna neurja. V drugem delu noči bodo padavine prehodno oslabele. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 °C.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 °C.

OBETI

V sredo bo oblačno z občasnim dežjem in še nekoliko hladneje. V južni Sloveniji bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. V četrtek čez dan se bo delno zjasnilo. V petek bo pretežno jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah.

Več informacij sledi.

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Kot kaže so se napovedi uresničile. Tudi Koroško je zajelo močno neurje. Iz Uprave RS za zaščito in reševanje že poročajo o dogodkih, gasilci so na delu.