Močno deževje povzroča težave tudi v prometu

Močno deževje z lokalnimi nalivi, ki je zajelo Slovenijo, povzroča težave tudi v prometu. V Ljubljani je zaradi poplavljenega cestišča pri železniškem podvozu še vedno zaprta Zaloška cesta. Zaradi poplav, udorov cestišč in zemeljskih plazov so zaprti tudi nekateri drugi odseki cest po državi.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na cesti Logatec-Žiri popolna zapora na Petkovcu ter na odseku Brekovice-Žiri. Cesta Žiri-Trebija je zaprta pri Selu. Na cesti Petrina-Mirtoviči pa je zaprt odsek Grivac-Kuželj.

Cesta Most na Soči-Kozaršče je zaprta zaradi udora cestišča, cesta Žaga-Kobarid pa zaradi udora cestišča pri Kobaridu. Tam je urejen obvoz za vozila do 3,5 tone, in sicer po cesti mimo kampa.

Zaradi zemeljskega plazu je promet na cesti Žaga-Kobarid pri Srpenici urejen izmenično enosmerno, zaradi plazu je zaprta tudi cesta Žaga-Učja. Zemeljski plaz ovira promet tudi na cesti Petrovo Brdo-Podrošt.

Zgodilo se je tudi več prometnih nesreč. Na primorski avtocesti je zato zaprt prehitevalni pas pred počivališčem Lom proti Ljubljani ter vozni in prehitevalni pas pred Logatcem proti Kopru.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med počivališčem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji. Na dolenjski avtocesti pa je zaprt počasni pas med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod proti Ljubljani ter vozni pas pred priključkom Ivančna Gorica proti Novemu mestu.

Zastoj je na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani, pot se podaljša za pol ure, še poroča prometnoinformacijski center.

Dogodki