Search
Close this search box.

MO Velenje bo Občini Mislinja namenila 15.000 evrov za sanacijo posledic neurja

FOTO: Bralec Žiga P. Posledice neurja v Mislinji . 2. julij 2019

Občina Velenje se je odločila priskočiti na pomoč Občini Mislinja, ki je pred dnevi zaradi močnega neurja utrpela veliko škodo.

Kot smo že poročali, so Mislinjo v zadnjih desetih dneh dvakrat zajele nevihte in neurja s točo ter poplavami. Kakšna je bila nastala škoda in posledice, ki jih je za seboj pustilo neurje z vetrom in močnimi nalivi v Mislinjski dolini 22. junija, si lahko preberete TUKAJ. O neurju, ki je na območju Mislinje pustošilo 2. julija pa TUKAJ.

V obeh primerih je nastala ogromna škoda, že po prvem neurju so v Mislinji ocenili, da bodo za sanacijo potrebovali približno milijon evrov, točna ocena zadnjega neurja in nastale škode z dne 2. 7. 2019, pa bo znana v naslednjih dneh.

Naj še enkrat spomnimo, da Občina Mislinja obvešča oškodovance, ki so utrpeli škodo ob neurju s poplavami na stanovanjskih objektih in kmetijskih površinah dne 22. 6. 2019, da škodo čim prej prijavijo Občini Mislinja na telefonsko številko 88 57 344 ali na elektronski naslov civilna.zascita@mislinja.si, najkasneje do srede, 10. 7. 2019.

»Na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča bomo pomagali sosednji Občini Mislinja, kjer so v preteklih dneh zaradi neurja utrpeli ogromno škodo. Mestna občina Velenje bo Občini Mislinja namenila 15.000 evrov za sanacijo posledic neurja,« se glasi današnji zapis na spletni strani MO Občine Velenje.

Kjer so še dodali: »V torek, 2. julija, je namreč na območju Občine Mislinja že drugič v tednu in pol pustošilo neurje. Na občini, po besedah župana Bojana Borovnika, ocenjuje, da je škode okoli milijon evrov.«

Ali se bo za podobno gesto, kot se je MO Velenje, odločila tudi katera občina na Koroškem, še preverjamo.

Dogodki