Search
Close this search box.

MO Slovenj Gradec: Datum, ki ga zapisujemo v zgodovino. Začela se je gradnja težko pričakovanega in nujno potrebnega pločnika Podgorje (FOTO)

V Slovenj Gradcu so danes stekla gradbena dela za izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo državne ceste Podgorje.

Datum, ki ga zapisujemo v zgodovino. Investitor Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je skupaj z Mestno občino Slovenj Gradec z današnjim dnem pričela z gradbenimi deli za izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo državne ceste Podgorje,” so danes zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Gradbena dela potekajo na državni cesti R3-696/6904 Slovenj Gradec – Mislinjska Dobrava na odseku od priključka za Raduše do Podgorja (Rogina) v skupni dolžini 2.010m. Izvajalec del je podjetje CVP, gradbeništvo in storitve d.o.o in Remont NG d.o.o., projekt je izdelalo podjetje MBI d.o.o. Gradbeni inženiring d.o.o. Vrednost del z vključenim DDV znaša 2.031.252,30 EUR in gre za eno največjih investicij v državno cestno omrežje v naši občini v zadnjih 10 letih,” so dodali.

Predviden rok dokončanja gradbenih del je po navedbah občine december 2022. Dela se bodo najprej pričela izvajati na odseku od gostilne TNT do gostilne Rogina. V času gradbenih del bodo polovične in občasne popolne zapore ceste, za kar se uporabnikom ceste, krajankam in krajanom ter vsem, ki so verjeli v izvedbo projekta, iskreno zahvaljujejo.

Dogodki

V Slovenj Gradcu so danes stekla gradbena dela za izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo državne ceste Podgorje.