Search
Close this search box.

Mladi kulinarični mojster Jure Dretnik je v Grčiji s koroško mal’co osvojil drugo mesto

Mladi koroški kulinarični mojster Jure Dretnik se je kot zmagovalec državnega tekmovanja EYCA (European Young Chef Award) udeležil evropskega tekmovanja EYCA v Grčiji, kjer je predstavil tradicionalno koroško jed – kvočeve nudle v moderni kulinarični preobleki.

Iz Grčije je prispela novica, da je mlad kuharski mojster iz Slovenj Gradca Jure Dretnik na evropskem tekmovanju mladih kuharskih chefov – European Young Chef Award, osvojil odlično drugo mesto!

Jure je prejšnji teden v Kulturnem domu Slovenj Gradec predstavil kratki film Levi devžej / Jure Dretnik EYCA. Ob premieri filma pa je nekaj besed namenil tudi tekmovanju. Zaupal nam je, da gre za tekmovanje kjer se predstavijo mladi šefi, stari med 18 in 26 let. Jure je zastopal našo Koroško, na kar pa smo lahko še posebej ponosni, saj se tekmovanja lahko udeleži samo en tekmovalec iz posamezne države. “Koroška zaenkrat še ni bila predstavljena” je ob pogovoru dodal Jure.

Mladi kuharski mojster se je predstavil s krožnikom, ki ga je poimenoval Mal’ca koroških koscev (kvočevi nudli, polnjeni z nadevom iz suhih hrušk), katerega je navdihnila zgodba Levega Devžeja, ki jo je napisal koroški pisatelj Lovro Kuhar.

Dogodki