Search
Close this search box.

Mislinjo že drugič v desetih dneh zajelo neurje. Koliko škode bo tokrat?

Včeraj, 2. 7. 2019 je neurje spet pustošilo po Mislinjski dolini. Kot smo že poročali je veter ruval drevesa, meteorna voda je zalivala objekte, ceste so bile poplavljene, gasilci so odpirali pot reševalcem, toča je klestila po vrtninah in poljščinah …

Kot smo že poročali so Mislinjo v zadnjih desetih dneh dvakrat zajele nevihte in neurja s točo ter poplavami. Kakšna je bila nastala škoda in posledice, ki jih je za seboj pustilo neurje z vetrom in močnimi nalivi v Mislinjski dolini 22. junija si lahko preberete TUKAJ.

Včeraj popoldne je večji del Slovenije zajelo silovito neurje, z močnimi nalivi, sunki vetra in tudi točo, ki je klestila in uničevala vrtnine in poljščine. Na Koroškem je bilo spet najhuje na območju Mislinjske doline, kjer je meteorna voda zalivala objekte, poplavljalo je ceste, sprožilo se je nekaj plazov, narasli so hudourniški vodotoki, ki so poplavili izpostavljene dele območja … Več o včerajšnjem neurju najdete TUKAJ.

Nastala škoda je velika, točna ocena pa bo znana v naslednjih dneh.

FOTO: PGD Šentflorjan – Dolič

Odgovor občine Mislinja.

Dne 22. 6. 2019 in 2. 7. 2019 sta občino Mislinjo prizadeli dve močni neurji, ob katerih sta reka Paka s pritoki na območju naselij Gornji Dolič, Srednji Dolič, Tolsti Vrh, Paka in Kozjak ter reka Mislinja na območju naselja Gozdarska cesta zaradi poplavljanja povzročili veliko materialno škodo na cestni in ostali komunalni infrastrukturi, kmetijskih zemljiščih in vodotokih.

Škoda je nastala tudi na številnih stanovanjskih objektih in posameznih gospodarskih poslopjih, kjer je voda zalila kletne prostore.

Ob neurju so bila takoj aktivirana vsa prostovoljna gasilska društva v občini in štab Civilne zaščite, ki so ob pomoči mehanizacije izvajalca rednega vzdrževanja cest, Komunale Slovenj Gradec in njenih kooperantov, izvedli najnujnejše intervencijske ukrepe, da se prepreči nastanek še večje škode in vzpostavi prevoznost poškodovanih lokalnih in gozdnih cest. V naslednjih dneh so se odzvali tudi izvajalci vzdrževanja vodotokov, s katerimi upravlja Direkcija RS za vode in pričeli z najnujnejšimi sanacijskimi deli.

Z današnjim dnem je bil izdan tudi Sklep o pričetku ocenjevanja nastale  škode, tako da bodo predvidoma že v tem tednu občinske komisije pričele z ocenjevanjem škode na terenu.

FOTO: PGD Mislinja

Dogodki