Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Posledice včerajšnjega neurja v Mislinjski dolini: toča, poplave, podrta drevesa …

Včeraj je neurje spet pustošilo po Mislinjski dolini. Veter je ruval drevesa, meteorna voda je zalivala objekte, ceste so bile poplavljene, gasilci so odpirali pot reševalcem, toča je klestila po vrtninah in poljščinah ...

Kot smo že poročali, je včeraj popoldne večji del Slovenije zajelo silovito neurje, z močnimi nalivi, sunki vetra in tudi točo, ki je klestila in uničevala vrtnine in poljščine. Na Koroškem je bilo spet najhuje na območju Mislinjske doline, kjer je meteorna voda zalivala objekte, poplavljalo je ceste, sprožilo se je nekaj plazov, narasli so hudourniški vodotoki, ki so poplavili izpostavljene dele območja …

VIDEO: Neurje na območju Mislinje z okolico – 2. 7. 2019. Avtor posnetka: Žiga P.

[aiovg_video id=82599]

Včerajšnje popoldansko neurje je nevšečnosti povzročalo tudi na nekaterih cestah. Zaradi izlitja vode je bila nekaj časa zaprta cesta med Gornjim Doličem in Vitanjem. V Šempetru v Savinjski dolini je promet oviralo drevje, ki se je podrlo na vozišče. Med Latkovo vasjo in Šempetrom je promet oviralo večje vejevje, ki je padlo na cesto. Podrto drevje je promet oviralo tudi na relaciji Podsreda – Gorjane, so sporočili iz PU Celje.

FOTOGALERIJA: Mislinja z okolico

Območje občine Mislinja je v popoldanskih urah zajelo močno neurje. Gasilci PGD Mislinja in PGD Dolič-Šentflorjan so črpali vodo iz stanovanjskih objektov, čistili zamašene propuste in spirali naplavine okoli hiš. Čistili in prekopali so strugi Mislinje in Pake ter zagotovili pretočnost rek. Objekte, ki jih je ogrožala voda, pa so zaščitili s protipoplavnimi vrečami. Plazove, ki so se sprožili, pa prekrili z zaščitno folijo.

VIDEO: Neurje na območju Mislinjske doline – 2. 7. 2019. Avtor posnetka: Žiga P.

[aiovg_video id=82604]

Pri čiščenju cest in zamašenih propustov so gasilcem pomagali delavci Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec in delavci cestnega podjetja VOC Celje.

FOTO: Matej Vetrih

Gasilci PGD Mislinja so po končanih intervencijah preko Facebook profila sporočili, da je močno neurje prizadelo tudi Gozdarsko cesto in Tolsti Vrh pri Mislinji. Zato so zopet posredovali na več intervencijah hkrati. Z osemnajstimi gasilci so na kar devetih lokacijah priskočili na pomoč njihovim krajanom.

VIDEO: Neurje na območju Mislinjske doline – 2. 7. 2019. Avtor posnetka: Žiga P.

[aiovg_video id=82607]

»Včerajšnje napovedi možnih krajevnih neurij so se žal zopet uresničile tudi v našem kraju,« pa so po prihodu s terena na Facebook strani zapisali gasilci PGD Dolič Šentflorjan, ki so imeti tudi včeraj polne roke dela.

VIDEO: Poplave – 2. 7. 2019. Avtor posnetka Matej Vetrih.

[aiovg_video id=82611]

In nadaljevali: »Čeprav so posledice zadnjega neurja pred dobrim tednom še vidne oziroma niso odpravljene, je včeraj udarilo ponovno. Operativna enota je bila z 22 operativnimi člani in vsemi tremi vozili na terenu cel popoldan do večera, ko so se stvari na srečo umirile in je sledilo čiščenje opreme in vozil.« Gasilci, veliko izmed njih je prišlo v gasilski dom direktno iz službe, so posredovali na 16 različnih lokacijah in po svojih najboljših močeh skušali pomagati pomoči potrebnim krajanom, pri nekaterih že drugič zapored.

Včeraj, 2. 7. 2019, so obb 16:06 gasilci PGD Slovenj Gradec in PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu, odstranili podrta drevesa pri urgentnem centru SB Slovenj Gradec, ki so zaprla intervencijsko pot reševalnim vozilom.

Danes dopoldne bo precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Jutri bo ob morju sončno, drugod bodo še občasne plohe in nevihte.

Danes bo dopoldne precej jasno, nato delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem pozno popoldne in v noči na četrtek bodo nastale nevihte s krajevnimi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Goriškem in ob morju do 32 °C.

Jutri bo tudi še spremenljivo vreme. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, najverjetneje pa bo več sonca popoldne. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

V petek bo precej jasno in spet nekoliko bolj vroče. V soboto bo precej jasno in vroče, popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

Dogodki

Včeraj je neurje spet pustošilo po Mislinjski dolini. Veter je ruval drevesa, meteorna voda je zalivala objekte, ceste so bile poplavljene, gasilci so odpirali pot reševalcem, toča je klestila po vrtninah in poljščinah ...