Spet huda ura na Koroškem. To so posledice neurja v Mislinjski dolini (VIDEO in FOTO)

Mislinjsko dolino je spet zajelo neurje z močnimi nalivi in točo. Gasilci so na delu, ceste so ponekod zaprte in neprevozne.
FOTO: Bralec R. H. - Gornji Dolić
FOTO: Bralec R. H.

Danes, 2. 7. 2019, je Slovenijo dosegla hladna fronta, ki je že poskrbela za zelo razgiban popoldan. Nekaj “predfrontalnih” ploh in neviht je že nastalo tudi na Koroškem. O močnih nalivih in toči poročajo predvsem z območja Mislinjske doline,

FOTO: Bralec R. H. – Zg. Dolić

Naj spomnimo, da je neurje s točo in močnimi nalivi pred desetimi dnevi prav tako pustošilo na območju Občine Mislinja, kjer so okvirno ocenili nastalo škodo v višini 1.000.000,00 EUR, kar predstavlja veliko finančno breme za občino. Ob tem na Občini Mislinja upajo, da bo s strani Uprave za zaščito in reševanje RS izdan Sklep o ocenitvi škode ter zagotovljena sredstva za odpravo posledic naravnih nesreč s strani države v skladu z 11. členom Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, v kolikor bo na območju celotne države ocenjena škoda na stvareh presegla 0,3 promila načrtovanih prihodkov državnega proračuna. Danes pa jim neurje ponovno ni prizaneslo.

Močni nalivi ponekod že povzročajo težave. Na območju Gornjega Doliča z okolico so zaradi silovitega in dolgotrajnega naliva močno narasli manjši vodotoki, hudourniški vodotoki pa že tudi poplavljajo. Neprevozne so tudi nekatere ceste, med drugim cesta Gornji Dolič – Šentflorjan.

VIDEO: Nevihta in poplave v Gornjem Doliču. Avtor posnetka je Roman Herlah

[aiovg_video id=82439]

VIDEO: Nevihta in poplave v Gornjem Doliču. Avtor posnetka je Roman Herlah

[aiovg_video id=82438]

VIDEO: Nevihta in poplave v Gornjem Doliču. Avtor posnetka je Roman Herlah

[aiovg_video id=82437]

VIDEO: Nevihta in poplave v Gornjem Doliču. Avtor posnetka je Roman Herlah

[aiovg_video id=82440]

Gasilci PGD Dolič – Šentflorjan imajo zpoet polne roke dela. Zaradi poplav posredujejo na več lokacijah hkrati.

FOTO: Pgd Dolič-šentflorjan

V prihodnjih urah se nam bo fronta od severa približevala. Neviht bo vse več. Iz smeri Avstrije bo Slovenijo popoldan in zvečer prešel sistem neviht, ponekod tudi močnejših. Višinski vetrovi se bodo nekoliko okrepili, zato bodo nevihte začele potovati v smeri iz severozahoda proti jugovzhodu, poročajo na spletni strani Neurje.si.

Preberi še:  FOTO: Čistilna akcija v Slovenj Gradcu: "Vsak pobran papirček šteje. Pa bencin kesl tut"

prijavi se

prijavi se v svoj račun