Search
Close this search box.

Ministrica Bobnar na srečanju upokojenih delavcev MNZ v Dravogradu: Upokojeni delavci so naši pomembni sogovorniki, polni izkušenj in modrosti (FOTO)

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar in državna sekretarka Tina Heferle sta se v soboto v Dravogradu srečali z upokojenimi delavci ministrstva.

Na srečanju v dvorcu Bukovje jih je ministrica pozdravila v imenu celotnega ministrstva – organizacije, v kateri so potrebne dobra organiziranost, pripadnost, pravičnost in preudarnost. »Naši upokojeni delavci MNZ, ki jim želimo izkazati čast, so v preteklosti s svojim delom postavili temelje teh vrednot in mi jih nadaljujemo. V mladosti se učiš modrosti, v zrelih letih jo uresničuješ. Zato so upokojeni delavci naši pomembni sogovorniki, polni izkušenj in modrosti,« je povedala ministrica.

Na uradnem delu, kjer je vse prisotne pozdravil predsednik kluba upokojencev Koroške Stanko Novak in ogledu dvorca Bukovje se nam je pridružila ministrica med gosti pa so poleg ministrice in državne sekretarke bili tudi direktor PU Celje Niko Kolar, skupaj z načelniki in predstavniki PP Koroške, predsednik KMP Grah, podžupan občine Dravograd Anton Preksavec, predsednik KS Dravograd Ferdo Abraham, podžupan Vuzenice Srečko Lampret ter članice in člani klubov iz vse Slovenije.

Po krajšem kulturnem programu in ogledu lepot dvorca se je druženje nadaljevalo na splavarjenju po reki Dravi in zaključek v Bajti v Radljah. Na uradnem delu so sodelovale pevke zbora Nova iz Slovenj Gradca, ministrici in zbranim pa so zapeli tudi pevci odličnega okteta Suha iz sosednje Avstrije.

Ministrica in državna sekretarka sta obiskali še tradicionalno srečanje vojnih veteranov in častnikov Slovenije Zveza veteranov vojne za Slovenijo v Velenju, ki je potekalo ob velenjskem jezeru, kjer se je Slovenska policija predstavila s prikazom svojega dela in opreme. Srečanja na prireditvenem prostoru Vista ob Velenjskem jezeru se je udeležilo preko 1000 udeležencev.

Vir: FB MNZ, FB Ferdo Abraham

Dogodki

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar in državna sekretarka Tina Heferle sta se v soboto v Dravogradu srečali z upokojenimi delavci ministrstva.