Minister Vizjak pozitiven na testu za novi koronavirus

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je bil na torkovem testiranju za novi koronavirus pozitiven. Čeprav se počuti dobro in ne kaže znakov okužbe, je bil v samoizolaciji že od torka, 27. oktobra. Kot so zapisali na ministrstvu, vira okužbe ni mogoče določiti, a se je Vizjak po vsej verjetnosti okužil od žene.
mag. Andrej Vizjak

Ta je bila prav tako pozitivna in se je verjetno okužila ob stiku z obolelimi na delovnem mestu v Splošni bolnišnici Brežice. Okoljski minister do nadaljnjega ostaja v samoizolaciji, so še zapisali na ministrstvu.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, se Vizjak, s katerim je govoril v torek zvečer, počuti dobro. Kot mu je povedal, okužbi ne bi verjel, če ne bi vedel za pozitiven test. A je treba počakati, če bi se bolezen morda razvila v močnejši obliki, je dodal Kacin.

Vizjak je tako drugi minister slovenske vlade, potrjeno okužen z novim koronavirusom. Poleg njega je bil namreč na rutinskem testiranju po vrnitvi iz tujine 23. oktobra pozitiven tudi zunanji minister Anže Logar. Ta je bil tudi na ponovnem testiranju še vedno pozitiven, počuti pa se relativno dobro, je danes pojasnil Kacin.

Po njegovih navedbah so na ministrstvu za zunanje zadeve sicer trije okuženi z novim koronavirusom.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.