Search
Close this search box.

Mateja Logar: Smo na začetku tretjega vala. “Če se bodo številke alarmantno povečevale, se bo skupina sestala že v nedeljo”

Definitivno nismo več na robu ali pred tretjim valom, ampak smo na začetku tretjega vala, ki smo ga začeli še na visokih številkah drugega, je danes na Twitterju zapisala vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.

“Vse kar vemo smo že povedali, tako da je zdaj na vsakem izmed nas, da naredi maksimalno kar lahko, da bo val čim nižji,” je sklenila zapis.

Preberite še: Mateja Logar o epidemioloških razmerah in o tem na kaj je treba biti pozoren po cepljenju s cepivom AstraZeneca, Vodja svetovalne skupine za covid-19 o morebitnem sproščanju ali zaostrovanju ukrepov

Zelo verjetno je, da se bo epidemiološka slika še slabšala in bodo potrebni nadaljnji ukrepi, je za STA danes dodatno povedala Logarjeva. Če se bodo številke alarmantno povečevale, se bo skupina sestala že v nedeljo,” je napovedala. Sicer pa bo sestanek v ponedeljek, ko bodo razmislili o morebitnih novih korakih za zajezitev epidemije. Do takrat ostajajo v veljavi zdajšnji ukrepi, je poudarila.

Število na novo potrjeni okužb se je v zadnjih dneh v Sloveniji povečalo. Včeraj jih je bilo s PCR-testi potrjenih 1030, sedemdnevno povprečje je z 802 prvič po 16. februarju preseglo 800. Na Koroškem so potrdili 49 novih okužb. V bolnišnicah se je zdravilo 458 bolnikov s potrjeno okužbo.

Preberite še: V petek na Koroškem 49 novih okužb. Regija ne izpolnjuje več pogojev za oranžno fazo

Večji del države je glede na vladni semafor v oranžni fazi epidemije. Meja za rdečo fazo je več kot 1000 hospitaliziranih in sedemdnevno povprečje novih okužb nad 1000, meja za rumeno fazo pa manj kot 500 hospitaliziranih in sedemdnevno povprečje pod 600.

Pred dnevi pa je minister za zdravje Poklukar poudaril, da ukrepe za spopadanje z epidemijo narekujejo kapacitete zdravstva, zato bodo ukrepi temeljili zlasti na zasedenosti bolnišnic. Opozoril je tudi, da v primeru tretjega vala izhodišče ne bo nič, ampak 450 covidnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah. Več TUKAJ.

VIR: Twitter, STA, Vlada RS

Dogodki

Definitivno nismo več na robu ali pred tretjim valom, ampak smo na začetku tretjega vala, ki smo ga začeli še na visokih številkah drugega, je danes na Twitterju zapisala vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.