Search
Close this search box.

Marjan Šarec po neurju v Slovenj Gradcu obljubil pomoč

Obrambni minister Marjan Šarec se je danes znova mudil na Koroškem. Tokrat je obiskal tudi Mestno občino Slovenj Gradec. Posledice neurja si je ogledal na Selah, kjer ga je sprejel podžupan dr. Peter Pungartnik.

»Tukaj so se pokazale potrebe, zato je prišla nova enota Slovenske vojske z 20-tonskim bagrom, ki bo poskušala čimprej pomagati. Pripadniki Slovenske vojske polnijo protipoplavne vreče, s katerimi bomo poskušali preprečiti, da bi objekt spet zalilo. Seveda se bojimo novih napovedi, ki niso dobre. Za vsak primer bomo podaljšali prisotnost Slovenske vojske na tem območju. V kolikor pa se bo tudi kasneje pokazala potreba po pomoči, bodo seveda ostali in pomagali,« je med ogledom razdejanja, ki ga je neurje povzročilo pri stanovanjski hiši družine Hosnar-Šepulj na Gmajni, izjavil obrambni minister.

Opozoril je, da se v takih razmerah, kot smo jim priča zadnje dni, pokažejo vse pomanjkljivosti ravnanja z vodotoki. »Struge se dvigujejo, iz njih nihče več ne vozi šodra. Vodotoki niso sanirani. Struge bi morali poglabljati in čistiti. Pristojno ministrstvo za naravne vire in prostor bo zagotovo vse te lokacije pregledalo in potem bodo tudi vodarji morali ukrepati,« je napovedal minister.

»Pikirali so v skalo, kot če bi doma pikiral temelj hiše«

Spomnil pa je tudi na primer s Koroške, ko je podjetje Slovenski državni gozdovi (SIDG) pripravljalo teren za vlako, pri čemer so pikirali v skalo. »To je podobno, kot bi doma pikiral temelj hiše in nič čudnega ni, da potem, ko nekaj pride, se ti tudi podre. Posekali so tudi drevje, za katerega vemo, da zadržuje zemljino. Domačini so upravičeno jezni,« je rekel obrambni minister Marjan Šarec in pozval odgovorne, naj razmišljajo z glavo.

Pripadniki Slovenske vojske na Gmajni 34 pomagajo prizadeti družini polniti vreče s peskom. Na pomoč jim bo priskočila tudi Mestna občine Slovenj Gradec. Cilj ukrepov je preprečiti nadaljnje zalivanje stanovanjske hiše, kasneje pa bodo morali na tem območju ukrepati predvsem vodarji, ki jih je družina že več let zaman prosila za posredovanje. »V teh dneh je Mestna občina Slovenj Gradec storila vse, da bi zagotovila čim večjo varnost družine. Pomagali bomo tudi vodarjem pri gradnji dodatne ovire ob vodotoku Selčnica,« je napovedal podžupan dr. Peter Pungartnik.

Ravnajte samozaščitno! 

Ob napovedanih novih neurjih podžupan poziva občanke in občane, naj ravnajo samozaščitno. »Vsem interventnim službam in posameznikom, ki pomagajo pri odpravljanju posledic neurja, pa se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem,« je še rekel Pungartnik in dodal, naj občani škodo dokumentirajo in jo čimprej prijavijo. Obrazce najdejo na TEJ POVEZAVI.

Besedilo in foto: Mestna občina Slovenj Gradec

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Obrambni minister Marjan Šarec se je danes znova mudil na Koroškem. Tokrat je obiskal tudi Mestno občino Slovenj Gradec. Posledice neurja si je ogledal na Selah, kjer ga je sprejel podžupan dr. Peter Pungartnik.