Search
Close this search box.

Licitacija vrednejšega lesa spet postregla z rekordi (FOTO)

Letošnja že tradicionalna licitacija vrednejšega lesa, ki se tokrat odvija na novi lokaciji, in sicer v Podgorju pri kmetiji Vrčkovnik, po domače Novak, v bližini gasilskega doma, je spet postregla z rekordi.

Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije, ob pomoči Zavoda za gozdove Slovenije, sta letos že štirinajstič zapored pripravila licitacijo vrednejših sortimentov lesa, na kateri so zbrali rekordnih 6620 hlodov, lani 3706.

Ponudniki lesa so ga imeli možnost na lokacijo pripeljati med 3. in 18. januarjem 2020. Ogled za kupce pa je bil bo mogoč, od 25. januarja do 4. februarja, do 10. ure, ko je potekalo javno odpiranje ponudb v gostišču Murko.

Preberite tudi: Na Koroško že dovažajo najboljšo hlodovino. Licitacija vrednejšega lesa letos na novi lokaciji

Kot smo izvedeli od organizatorjev dogodka, se je dražbe skupno udeležilo rekordno število kupcev, to je 43, lani 39. Koliko pa znaša najvišja ponudba oziroma kateri hlod je dosegel najvišjo ceno, pa bomo morali počakati do 19. februarja, saj nam organizatorji tega podatka danes še niso želeli razkriti. Povedali so le, da so tudi dosežene cene letos rekordne.

Pri tem naj še omenimo, da so lani velik del lesa kupili tuji kupci, skoraj četrtino kupec s Kitajske, ki je bil tako največji kupec. Vsa leta najvišje cene dosega gorski javor. Najvišja dosežena cena za hlod gorskega javorja je bila na lanski licitaciji 15.389 evrov.

Dan odprtih vrat bo v sredo, 19. februarja 2020, od 10. ure naprej. Ob 9.00 bo potekala novinarska konferenca v gostišču Rogina v Podgorju.