Search
Close this search box.

Krožišče v Šmartnem naj bi pričeli graditi junija

Kot smo poročali lani, so predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo predstavili projektno rešitev nujno potrebnega krožišča na regionalni cesti Slovenj Gradec – Velenje, na križišču v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, krajanom Šmartnega, ki že dolgo pričakujejo krožišče, ki bi umirilo promet skozi naselje in krajanom olajšalo prehod z ene strani ceste na drugo.

FOTO: slovenjgradec.si

Tako je lanskega junija v Gasilskem domu v Šmartnem, v imenu Direkcije RS za infrastrukturo predstavil projekt Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste, prisotni pa so bili tudi Aljoša Kokot, vodja projekta, Boris Fakin, vodja konzultantske ekipe, Rok Lunar, projektant, ki je projekt podrobneje predstavil, in mag. Aljoša Krivec, vodja Referata za promet pri MOSG. Med drugim so se s krajani dogovorili, da bodo gradnjo začeli predvidoma letos spomladi, krožišče pa naj bi zgradili do konca letošnjega leta. Česar so se krajani že zelo veselili, vendar bodo morali še malo počakati.

Na pobudo bralca, ki je bil skeptičen glede začetka gradnje, smo preverili, ali se bodo na Direkciji RS za infrastrukturo držali predvidenih rokov za to težko pričakovano krožišče na Koroškem.

Z Direkcije RS za infrastrukturo so nam odgovorili, da za rekonstrukcijo križišča na cesti G1-4/1259, v km 1+155 v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, trenutno poteka pridobivanje potrebnih zemljišč. Da je v pripravi tudi razpis za izbor izvajalca gradbenih del, ki bo v kratkem tudi objavljen. V kolikor ne bo zapletov pri odkupu zemljišč ter izboru izvajalca, bi se z gradnjo lahko pričelo v začetku junija letos, so še zapisali v odgovoru za naš spletni portal.

Dogodki