Search
Close this search box.

Kranjski Kontron s svojim znanjem priskočil na pomoč TAB Mežici

Slovenski Kontron je s svojimi rešitvami, opremo in znanjem priskočil na pomoč podjetju TAB Mežica, ki je v nedavnih poplavah utrpelo večmilijonsko škodo.

»Pomembno je, da gospodarstvo stopi skupaj, si poda roko in pomaga. Kontronova proizvodnja elektronskih komponent (EMS) je dodobra opremljena in k sreči nepoškodovana, zato je prav, da s svojimi storitvami drugim omogočimo čimprejšnje nemoteno poslovanje. Tako smo vsaj delček na poti do ponovnega zagona njihove proizvodnje prispevali s čiščenjem, popravilom in montažo posameznih sklopov linij. Popravilo je bilo uspešno, vse smo tudi preizkusili, elektronika deluje,« je povedal Jernej Polič, izvršni direktor Kontronove poslovne enote EMS.

Kontron in TAB Mežica sta tako postala primer dobrega sodelovanja in nudenja medsebojne pomoči, čeprav predtem poslovno nista sodelovala. »V našem obratu v Črni je škoda precej velika, proizvodnje še nismo ponovno zagnali. Potrebno bo kar nekaj tednov, morda mesecev, da vzpostavimo neko normalno stanje. Pri tem so nam v veliko pomoč domačini, sodelavci in zunanji deležniki. Res sem vesel, da smo dobili kontakt podjetja Kontron, s katerim do sedaj nismo sodelovali. Hitro smo se dogovorili, jim poslali okvarjeno opremo oz. elektroniko in kmalu prejeli pozitiven odgovor s strani njihove proizvodnje. Tovrstno sodelovanje je še en dokaz več, da v Sloveniji znamo stopiti skupaj, da smo srčni in pripravljeni na izredne razmere oz. da se nanje primerno in hitro odzovemo. Tudi gospodarstveniki med sabo,« je prepričan Roman Burja, glavni izvršni direktor v TAB Mežici. Podjetje, ki izdeluje različne baterije, bo s takim popravilom elektronike korak bliže ponovnemu poslovanju in čim hitrejši povrnitvi v stanje pred ujmo.

Vir: Kontron

Slovenski Kontron je s svojimi rešitvami, opremo in znanjem priskočil na pomoč podjetju TAB Mežica, ki je v nedavnih poplavah utrpelo večmilijonsko škodo.