Search
Close this search box.

Koroški radio praznuje 58 let

Na današnji dan, leta 1962 je bila predvajana prva uradna oddaja takratnega radia Slovenj Gradec.

Glavni namen in cilj ustanovitve radia je bil poročanje o dogodkih, ki se dogajajo v občini in tako ostaja tudi danes, 58 let kasneje. Radio Slovenj Gradec so kasneje preimenovali v Koroški radio, se je ukoreninil, razvil široko informativno dejavnost in postal “naš”. V več kot pol stoletni zgodovini je postal in tudi ostal osrednji informativni medij na Koroškem, ki ga danes dnevno posluša več kot 30.000 poslušalcev.

Koroški radio na frekvenci 97.2 MHz… v ritmu Koroške!

Direktorica Koroškega radia Andreja Ogriz pojasni, da je namen njihovega radia skozi vsa leta in tudi danes “celovito, aktualno in kakovostno obveščanje prebivalcev Koroške regije, s težiščem na lokalnih informacijah.”

Ogrizova še pove, da je pomembna okoliščina tudi, to da se je z leti število radijskih postaj hitro povečevalo. “Soočali smo se z močno konkurenco, zato so bile spremembe v programu nujne, seveda skrbno premišljene” doda in razloži, da je “Koroški radio z leti postal sodobna regionalna radijska postaja, ki ima kljub konkurenci daleč najvišjo poslušanost v regiji in je ob tem uspel ohraniti svoje osnovno poslanstvo. Informativne in kakovostne medijske vsebine imajo pomembno vlogo.”

Pojasni še, da programska usmeritev Koroškega radia ostaja aktualno in objektivno poročanje o dogodkih v koroški regiji in ustvarjanje kakovostnega lokalnega informativnega ter izobraževalnega programa za vse generacije. “S programom želimo tudi v prihodnje prispevati k uresničevanju pravice do obveščenosti prebivalcev 12 občin na tej strani Koroške, naš glas pa seže tudi med zamejce. Zagotavljali bomo kakovostne programske vsebine, ki so v javnem interesu, interesu lokalnih skupnosti. Še naprej se bomo osredotočali na lokalne teme in na poglobljeno obravnavo le-teh.”

Zaključi pa, da pomemben zaščitni znak njihovih valov že desetletja združuje dobra glasba in prepoznavni radijski glasovi, tako novinarji kot voditelji programa.

Njihovo uspešnost pa vsako leto potrdijo tudi raziskave javnega mnenja, saj Koroški radio uvrščajo med 10 najbolj poslušanih postaj v Sloveniji, tudi z nacionalnimi in s komercialnimi vred.

Od včeraj do danes:

  • Prva uradna oddaja radia Slovenj Gradec je bila 1. junija 1962.
  • Radio se je preimenoval v Koroški radio Slovenj Gradec septembra 1982
  • Šest let pozneje je stekel vsakodnevni program.
  • Decembra 1989 prva oddajanja v stereo tehniki.
  • 2. september 1991 začetek jutranjega programa.
  • Status regionalnega radijskega programa posebnega pomena je pridobil maja 2004.

Preberite še: Koroški radio Slovenj Gradec praznuje 57 let (VIDEO in FOTO), Koroški radio predstavlja nov jutranji program.

Dogodki