Koroški radio praznuje 58 let

62518608_2873798929329341_748656934776733696_o

Na današnji dan, leta 1962 je bila predvajana prva uradna oddaja takratnega radia Slovenj Gradec.

Glavni namen in cilj ustanovitve radia je bil poročanje o dogodkih, ki se dogajajo v občini in tako ostaja tudi danes, 58 let kasneje. Radio Slovenj Gradec so kasneje preimenovali v Koroški radio, se je ukoreninil, razvil široko informativno dejavnost in postal “naš”. V več kot pol stoletni zgodovini je postal in tudi ostal osrednji informativni medij na Koroškem, ki ga danes dnevno posluša več kot 30.000 poslušalcev.

Koroški radio na frekvenci 97.2 MHz… v ritmu Koroške!

Direktorica Koroškega radia Andreja Ogriz pojasni, da je namen njihovega radia skozi vsa leta in tudi danes “celovito, aktualno in kakovostno obveščanje prebivalcev Koroške regije, s težiščem na lokalnih informacijah.”

Ogrizova še pove, da je pomembna okoliščina tudi, to da se je z leti število radijskih postaj hitro povečevalo. “Soočali smo se z močno konkurenco, zato so bile spremembe v programu nujne, seveda skrbno premišljene” doda in razloži, da je “Koroški radio z leti postal sodobna regionalna radijska postaja, ki ima kljub konkurenci daleč najvišjo poslušanost v regiji in je ob tem uspel ohraniti svoje osnovno poslanstvo. Informativne in kakovostne medijske vsebine imajo pomembno vlogo.”

Pojasni še, da programska usmeritev Koroškega radia ostaja aktualno in objektivno poročanje o dogodkih v koroški regiji in ustvarjanje kakovostnega lokalnega informativnega ter izobraževalnega programa za vse generacije. “S programom želimo tudi v prihodnje prispevati k uresničevanju pravice do obveščenosti prebivalcev 12 občin na tej strani Koroške, naš glas pa seže tudi med zamejce. Zagotavljali bomo kakovostne programske vsebine, ki so v javnem interesu, interesu lokalnih skupnosti. Še naprej se bomo osredotočali na lokalne teme in na poglobljeno obravnavo le-teh.”

Zaključi pa, da pomemben zaščitni znak njihovih valov že desetletja združuje dobra glasba in prepoznavni radijski glasovi, tako novinarji kot voditelji programa.

Preberi še:  Vlada danes o sproščanju ukrepov: Sprostitev gibanja med regijami, dovoljene prireditve do 100 ljudi?

Njihovo uspešnost pa vsako leto potrdijo tudi raziskave javnega mnenja, saj Koroški radio uvrščajo med 10 najbolj poslušanih postaj v Sloveniji, tudi z nacionalnimi in s komercialnimi vred.

Od včeraj do danes:

  • Prva uradna oddaja radia Slovenj Gradec je bila 1. junija 1962.
  • Radio se je preimenoval v Koroški radio Slovenj Gradec septembra 1982
  • Šest let pozneje je stekel vsakodnevni program.
  • Decembra 1989 prva oddajanja v stereo tehniki.
  • 2. september 1991 začetek jutranjega programa.
  • Status regionalnega radijskega programa posebnega pomena je pridobil maja 2004.

Preberite še: Koroški radio Slovenj Gradec praznuje 57 let (VIDEO in FOTO), Koroški radio predstavlja nov jutranji program.

prijavi se

prijavi se v svoj račun