Search
Close this search box.

Koroški radio predstavlja nov jutranji program

Na Koroškem radiu so včeraj začeli z novim jutranjim programom “Koroško jutro”. Pogovarjali smo se z voditeljema jutranjega programa Špelo Šavc in Andražem Rusom, ki bosta od zdaj naprej skrbela, da bodo naša jutra ob prebujanju, oblačenju, ob zajtrku in na poti v službo bolj zanimiva.

Špela Šavc in Andraž Rus bosta poskrbela, da boste slišali vse, kar je dobro slišati. Jutro, v katerem boste lahko ujeli odzive na aktualno dogajanje, zanimive lokalne vesti ter seveda vaše najljubše hite, bo začinjeno z dobro voljo in s pravo mero zabave. Družili se bomo z dvema povsem različnima voditeljema Špelo in Andražem, ki kot pravita imata v programu vsak svojo vlogo. Nekatere stvari bo Špela, ki je energična in bolj impulzivna predstavljala s stališča ženske, mamice, družine, Andraž, ki zase pravi, da je “ziheraš” in realist, pa na drugi strani s stališča nekoga, ki rad gleda šport, ki “dela druge stvari kot ženske”. »Sva si zelo različna, kar je zelo dobro, sva kot jin jang, plus minus na nekaterih področjih,« dodajata voditelja. 

Jutranjemu programu »Koroško jutro«, ki bo na sporedu ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih boste lahko prisluhnili od 6. do 11. ure. Voditelja bosta poskušala vsak dan z dobro voljo, s pregledom lokalnega dogajanja, z različnimi gosti, z zgodovino in glasbo poslušalce pospremiti v nov dan. Program bo zapakiran s kratkimi intervencijami, ki bodo aktualne, pa naj bo to glasba, lokalne novice, izjave in podobno. Prav tako se jima bodo pridružili novinarji iz terena, ki bodo spremljali aktualne dogodke. V programu bodo ohranili novice, ki bodo na vsake pol ure ter na vsako polno uro, prav tako ostaja oddaja Druga jutranja kronika Radia Slovenija.

Delo v paru prakticirajo vse svetovne radijske postaje in ideja o tem je bila na Koroškem radiu prisotna že dlje časa. Voditelja sta povedala, da sta bila po izvedenem prvem jutranjem programu zadovoljna s svojim delom ter »prijetno utrujena«, saj so bile priprave kar naporne. Četudi bi kdo misli, da bo manj dela, ker sta dva je bilo ravno nasprotno. Potrebnega je bilo veliko dogovarjanja, prilagajanja, sklepanja kompromisov, da sta prišla do skupne točke, s katero sta bila na koncu oba zadovoljna. »Nov izziv ni zahteval nekega groznega razmisleka, saj se poznava že vrsto let in sva sodelovala že pri mnogih skupnih projektih ter ceniva in spoštujeva delo drug drugega.«

Jutra v dvoje bodo lepša s Špelo in Andražem.

Od 11. do 12. ure bo na sporedu Info ura, kjer bodo novinarji Koroškega radia poslušalcem predstavili lokalno problematiko ter pripravili različne oddaje. Pripravili pa so tudi novo oddajo »Grta pa dovta s koroško muziko«, ki jo bo vodila Natalija Križaj in bo na sporedu od 12. 30 do 13. ure. Z oddajo želijo obuditi koroško muziko, bolj izpostaviti »naše« glasbenike ter v poslušalcih prebuditi nekaj nostalgije. Enkrat na teden se jim bo v studiu pridružil glasbeni gost, saj želijo predstaviti tudi aktualne koroške izvajalce. Ob sredah vas bo v terminu od 6. do 11. ure zabaval Jurij Berložnik.

Na Facebook strani radia že cel teden nagrajujejo svoje zveste poslušalce, ki z svojimi najbolj izvirnimi in sočnimi komentarji na temo “S KOM, KJE in KAKO pa bi se najraje prebujali VI” sodelujejo ter nato prejmejo uporabna darila Koroškega radia.

In kakšni so bili odzivi poslušalcev? Že kar nekaj časa se ni zgodilo, da bi poslušalci poklicali ter podali kritiko ali pohvalo. Včeraj pa so na radiu prejeli kar nekaj klicev poslušalcev, ki so povedali, da so presenečeni nad obliko programa in nad tem kar so slišali.

Med tednom bodo od 12. do 18. ure na Koroškem radiu z vami Natalija Križaj, Miran Vavče in Vesna Penšek, za vikend pa Barbara Polutnik-Brusnik, Boštjan Polutnik, Maja Martinc, Dušan Stojanovič in Jasmina Škarja.

Prisluhnite ekipi Koroškega radia v etru na frekvenci 97.2 MHz… v ritmu Koroške!

Dogodki