Search
Close this search box.

Koroški gasilki zavod se ponaša z novo pridobitvijo (FOTO)

Danes je Koroški gasilski Zavod od krovne organizacije Združenja slovenskih poklicnih gasilcev prejel interaktivno tablo, vključno s programsko opremoMicrosoft 365 Business Premium, ki bo omogočila nemoteno delovanje vseh programov in aplikacij.

Na prevzemu interaktivne table in predstavitve programov so bili prisotni predstavnik Novatela Jože Repas, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, direktor Koroškega gasilskega zavoda Dejan Salčnik, vodja operativne enote David Vaukman in predsednik ZSPG Miran Korošak.

Kot je ob tej priložnosti povedal direktor KGZ Dejan Salčnik, je interaktivna tabla pomembna pridobitev zavoda, saj se bo po njegovih besedah uporabljala za morebitna usposabljanja na daljavo, v učne namene in tudi za posvetovanje v večjih intervencijah, ko bo zaradi razsežnosti ali zahtevnosti intervencije potrebno sodelovanje različnih strokovnjakov.

“Obdobje strogih ukrepov nas je vse po vrsti naučilo, da je kljub vdoru tehnologije v naša življenja, uporaba informacijsko komunikacijske tehnologije še vedno naša šibka točka. Manjkala nam je sodobna oprema, včasih tudi znanje” je omenil Salčnik in dodal, da je morda ravno epidemija gasilce premaknila naprej in jih prisilila v dodatna znanja ter omogočila velik napredek na tem področju.

Koroški gasilski zavod bo s pomočjo interaktivne table s prednaloženo aplikacijo MITEAM uporabljal enega izmed sodobnejših e-konferenčnih sistemov, ki omogoča izvajanje sej, učnih programov, analiz intervencij in drugih dogodkov. Vsi video konferenčni klici so povezani z interaktivno pametno tablo Clevertouch, ki omogoča vključevanje v posvet s pisanjem in risanjem ter deljenjem vsebin z drugimi osebami v videokonferenčnem okolju.

Predstavnik podjetja Novatel Jože Repasje pa je od tej priložnosti predstavil:

  • Podjetje Novatel, ki je telekomunikacijski operater v RS, ki ponuja odlične rešitve za poslovne uporabnike v Sloveniji;
  • IP in mobilno telefonijo;
  • Dispečersko delovno mesto NOVT4000 – za gasilce;
  • ASK EA – sistem za alarmiranje gasilcev in za štabno vodenje;
  • Alarm storitev;
  • MiTeam video  konferenco za sestanke in učenje na daljavo;
  • satelitski internet za ruralno področje.

Dogodki

Danes je Koroški gasilski Zavod od krovne organizacije Združenja slovenskih poklicnih gasilcev prejel interaktivno tablo, vključno s programsko opremoMicrosoft 365 Business Premium, ki bo omogočila nemoteno delovanje vseh programov in aplikacij.