Koroške družbe proti zapiranju države. “Če bi se sedaj kot država popolnoma zaprli, bi bili edini v Evropi”

Ob sprejemu sklepa na seji upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice, so koroške družbe pripravile skupno izjavo, glede zavedanja varnosti in zdravja vseh zaposlenih, odgovornega ravnanja pri upoštevanju ukrepov za zajezitev korona virusa, ter izjemno pomembnost, da podjetja ostanejo zanesljiv partner svojim kupcem.
SIJ MEtal Ravne

Pomembno je poudariti posledice, ki bi nastale v gospodarstvu ob morebitnem ponovnem zapiranju, in si prizadevati, da vsi naredimo vse, da do tega ne bi prišlo, so danes sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije, Koroške gospodarske zbornice. “V priponki pošiljamo skupno izjavo koroških družb, verjamemo, da tudi druge družbe na koroškem podpirajo izjavo, ter da si vsekakor vsi kot regija prizadevamo za dosego istih ciljev,” so dodali.

Izjavo objavljamo v celoti.

Skupna izjava koroških družb

Koroške gospodarske družbe se zavedajo resnosti situacije s korona virusom, ter velikimi izzivi s katerimi se soočamo. Glavna skrb podjetji sta vsekakor zdravje in varnost vseh zaposlenih, kot tudi ohranitev delovnih mest in kupcev.”

V koroških podjetjih smo v celotnem trajanju korona krize ravnali izjemno odgovorno, sodelavcem omogočali varno delovno okolje, jih vzpodbujali k doslednemu upoštevanju ukrepov, jih aktivno informirali o situaciji, ter pomembnosti odgovornosti vsakega od nas za uspešno premagovanje krize.”

Primarna dejavnost družb koroške regije je predelovalna industrija, kjer je opravljanje dela na lokaciji podjetji ključnega, pomena, prav tako pa smo izrazito izvozno naravnano gospodarstvo. Ponovno zapiranje gospodarstva, bi za koroške družbe pomenilo zelo velik izpad, česar pa si v že tako dalj časa trajajoči situaciji ne moremo privoščiti.”

Če bi se sedaj kot država popolnoma zaprli, bi bili edini v Evropi. Tuji poslovni partnerji bi lahko naša podjetja kaj hitro nadomestili z drugimi in jih tako izrinili iz verig vrednosti. »Konkurenca na mednarodnih trgih je res huda. Izgube naročil tujih partnerjev si slovenska podjetja v teh občutljivih časih ne morejo privoščiti!«, poudarja Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS. Koroško gospodarstvo poziva tako vse druge regije in panoge, k odgovornemu spoštovanju ukrepov, ter državo k aktivnemu razmisleku zavedanju pomembnosti odprtja našega gospodarstva, saj bomo le tako podjetja ostala konkurenčna, ohranila zdravo poslovanje ter skrbela, ne le za razvoj lastnih podjetji, temveč celotnega slovenskega gospodarstva.”

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.