Koroška kuhína na Ravnah za večjo prepoznavnost koroške kulinarike

4 (1)

V sklopu dogodkov pod okriljem projekta “Koroška, kdo si?” se danes na Ravnah odvija Koroška kuhína. Na mestni tržnici obiskovalci uživajo v koroških dobrotah, ki so jih pripravili uveljavljeni koroški gostinci.

FOTO: Grega Šuler

Ponudba je dovolj široka, da vsak najdejo kaj zase tako mesojedci kot vegetarijanci, presnojedci in vegani. Za najmlajše so organizirane kulinarične delavnice, kjer otroci spoznavajo, eksperimentirajo in se učijo o osnovnih živilih.

FOTO: Grega Šuler

Na kulinarični tržnici se predstavljajo Gostišče Delalut, Koroška hiša Muta Pri lipi, Kovačija pri Kovaču, Punkt, Gostilna Lečnik, Gostilna Brančurnik, Gostilna Rogina in Gostilna Murko. Vsak izmed ponudnikov je sestavil jedilnik z glavno jedjo, sladico in pijačo, cene pa so enotne, obiskovalci plačajo z boni, ki jih lahko kupijo na dveh blagajnah na prizorišču.

FOTO: Grega Šuler

S kulinarično tržnico želijo tako organizatorji kot tudi gostinci pokazati, da Koroška na nobenem področju ne zaostaja za preostalo Slovenijo. Tudi v kulinariki se s tradicionalnimi koroškimi jedmi enakovredno postavljamo ob bok katerikoli regiji, ki je svojo gostinsko ponudbo pač živahneje promovirala v preteklosti.

FOTO: Grega Šuler

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.