Search
Close this search box.

Koroška ‘diamantna maturantka’ na sprejemu pri Pahorju: “Takšen uspeh ne pade z neba!” (FOTO)

Dijakinja Srednje šole Slovenj Gradec in Muta Maruša Vranc je na poklicni maturi 2019 (smer ekonomski tehnik) dosegla absolutno vse točke in je postala t. i. 'diamantna dijakinja'.

“Dober občutek je, ko spoznaš česa vse si zmožen, kaj vse lahko dosežeš. To, da sem maturo opravila z odliko, je zame predvsem nagrada za trud, ki sem ga vložila v vseh štirih letih šolanja,” nam je v ekskluzivnem pogovoru zaupala ‘diamantna dijakinja’ Maruša Vranc iz Slovenj Gradca.

Za tako velik uspeh se seveda spodobi posebna pozornost, ki jo je Maruša nedvomno bila deležna. Skupaj z ravnateljem Srednje šole Slovenj Gradec in Muta Bernardom Kresnikom se je namreč odzvala na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in ministra za izobraževanje Jerneja Pikala na slavnostni sprejem v predsedniški palači.

In kako ji je uspelo? “Za tak dosežek je vsekakor na prvem mestu potrebno imeti željo po učenju, neko motivacijo. Nato seveda sledi sprotno delo in po mojem mnenju tudi malo radovednosti. Menim namreč, da je kdaj treba tudi v prostem času pokazati zanimanje za učenje in prebrati kakšno knjigo ali kakšen strokoven članek, se udeležiti kulturnega dogodka ali pa na drug način poiskati nova znanja. Tako si razširimo znanje in spoznamo ljudi, ki nam pokažejo drugačne poglede na svet. Ker učenje ni samo sedenje za zvezki” je razložila nadobudna Slovenjgradčanka.

Če hodiš po svetu z odprtimi očmi lahko neko teorijo, naučeno v šoli, vidiš še kot praktičen primer in tako učenje postane veliko lažje. Pomaga tudi, če imaš dobro spodbudo s strani staršev, profesorjev ali koga drugega, ki verjame vate.

Maruša Vranc

Za konec je dodala zavedanje, da iz nič pač ni nič ter da se (tudi pri njej) − nesporni bistrosti navkljub − brez muje še čevelj ne obuje: “Vem, da takšen uspeh ne pade z neba, ampak je potrebno veliko napora, da ga dosežemo. Zato vsem bodočim maturantom želim veliko uspeha in upam, da najdejo vsak svoj recept za uspeh.”

Vir: FB Srednja šola Slovenj Gradec in Muta

Dogodki

Dijakinja Srednje šole Slovenj Gradec in Muta Maruša Vranc je na poklicni maturi 2019 (smer ekonomski tehnik) dosegla absolutno vse točke in je postala t. i. 'diamantna dijakinja'.