Korošici tudi uradno rekorderki v neprestanem kvačkanju

Korošici Anita Kac in Jadranka Smiljić, ki sta 6. februarja v Slovenj Gradcu začeli maraton neprestanega kvačkanja za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, sta danes dobili tudi uradno potrditev, da sta podrli rekord v neprestanem kvačkanju. Ta je po njuni zaslugi zdaj 28 ur, kar je štiri ure več, kot naj bi znašal dosedanji rekord.
IMG_1007

“Sedaj sem otrokoma dokazala, da je vse mogoče in da bo zdaj njuna mama vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov,” je za STA povedala Jadranka Smiljić, ki jo je za podvig navdušil sin Kosta.

Preberite tudi: Korošici sta po 28. urah brez žuljev nakvačkali Guinnessov rekord (VIDEO in FOTO)

VIDEO: Veselje Jadranke Smiljić

V 28 urah neprestanega kvačkanja, ki se je zaključilo 7. februarja, nista spali, sta pa v tem času izkoristili 125 minut odmorov, najdaljša dva odmora sta bila dolga po 15 minut. Kvačkanje sta poleg podporne ekipe spremljali dve neodvisni priči, ki sta po koncu pregledali izdelke in pri tem sledili Guinnessovim pravilom, ki sicer ne določajo, koliko izdelkov je v času podviga treba izdelati.

Za podiranje rekorda sta Korošici porabili štiri kilograme in pol volne, kar znese približno 13.500 metrov. Izdelali ste več kap, šalov, trakcev za ušesa, tudi odejo, Jadranka Smiljić je izdelovala tudi grb Mestne občine Slovenj Gradec, ki pa ga je končala kasneje.

“Ob vsem tem mi je zelo veliko pomenila široka podpora, ki sva jo dobili,” je še povedala dobrovoljna Smiljićeva, ki bo današnjo uradno potrditev praznovala s svojo družino.

Priprave Korošic na podiranje rekorda so trajale nekaj mesecev, nanj sta se prijavili avgusta lani. Po besedah Smiljićeve je bilo razmeroma zahtevno in dolgotrajno tudi dokazovanje, saj je bilo video gradiva za dobrih 28 ur, prav tako sta morali odgovoriti na številna dodatna vprašanja.

Korošici se bosta s podvigom pridružili 23 slovenskim rekordom, ki jih po podatkih založbe Učila International zajema izdaja Guinnessove knjige rekordov za leto 2020.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.