Search
Close this search box.

Korošec Toni Mulec se junaško bori v Dakarju

Po nizu letošnjih odličnih rezultatov na dveh vztrajnostnih motociklističnih relijih v prahu in pesku se Toni Mulec v teh dneh loteva svojega največjega podviga do sedaj. V Dakarju izkazuje neverjetno borbenost, odločnost in pogum.

Včeraj je dan preživel v bolečinah, z amortizacijo še vedno ni zadovoljen, pri padcu pa je okusil tudi trdoto puščavskih tal. Dan je končal podobno kot zadnje tri, premočen in podhlajen. “Še vedno nisem popolnoma zadovoljen z amortizacijo, premehka je in preveč energije porabljam z vožnjo. Blizu kilometra  120, 130 sem tudi padel. Sicer sem videl šop kamelje trave, a mi motor ni odreagiral, kot bi si želel in tako sem bočno parkiral na tleh. K sreči si nisem nič naredil, se hitro postavil na noge, pobral del, izgubil vsega 30 sekund in nadaljeval z dirko,” je svojo etapo opisoval Mulec.

“Po padcu sem imel še nekaj momentov, še eno bližnje srečanje z luknjo – sipina je bila na drugi strani zavihana nazaj, kar je bil hud udarec za moje gležnje. Tako je zabolelo, da sem bil nekaj trenutkov prepričan, da mi je zlomilo gleženj in da je vsega konec. K sreči me je samo pošteno razmetalo. Veliko je bilo teh malih sipin, katerih problem je, da so zelo mehke na vhodu, tu pa mene amortizacija pusti na cedilu. Fino je pokalo, ko sem s čelado večkrat poljubil navigacijski stolp.”

Tonija lahko podprete z nakupom majice TUKAJ tudi vi. Zbiranje donacij poteka tudi TUKAJ in na naslovu: KLUB MTM 501, Legen 125, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu, TRR SI56 1010 0006 0237 868. Odprti so še večji sponzorski paketi, v upanju, da še kdo vidi priložnost promocije ali ga želi samo finančno podpreti na Dakarju 2023.

Luciano Benavides je dobil zaradi dežja skrajšano šesto etapo relija Dakar, ki se je končala v Rijadu. Med motoristi, med katerimi je letos vsako etapo dobil drugi dirkač, je na 28. mestu ciljno črto prečkal Toni Mulec, drugi Slovenec na reliju Simon Marčič, ki pa nastopa brez ekipe, pa je bil 53.

Je pa šesta etapa poskrbela za predčasen konec “Gospoda Dakarja”, kot imenujejo francoskega dirkača Stephana Peterhansla, 14-kratnega zmagovalca tega relija. V šesti etapi je namreč na 212. kilometru doživel nesrečo, po kateri je moral odstopiti, so sporočili organizatorji.

Peterhansel, šestkratni zmagovalec relija med motoristi in osemkratni med avtomobilisti, ki je bil pred etapo na drugem mestu, se po poročanju AFP ni poškodoval, je pa moral zaradi bolečin v hrbtu zdravniško pomoč poiskati njegov sovoznik Edouard Boulanger.

To so morali zaradi močnega dežja vmes prekiniti, kamp Al-Duwadimi, kjer je bil prvotno načrtovan cilj, je bil nedostopen, zato so hitrostno preizkušnjo skrajšali za 100 kilometrov in se je končala v Rijadu.

Več o Toniju Mulecu lahko preberete TUKAJ.

Nekaj časa nazaj je na vprašanje kaj mu pomeni zastopati Koroško in Slovenijo v svetu, odgovoril takole: »Biti ambasador Slovenije, predvsem pa Koroške v svetu, ki mi v zadnjih dneh izkazuje izjemno podporo in spoštovanje, mi bo v velik ponos. Ne glede na končni izkupiček na Dakarju smo vsi skupaj na dobri poti do izjemnega rezultata, da se skupaj pojavimo na štartu. Hvala, ker dirkate z mano!«

Koroška drži pesti za našega junaka in seveda verjamemo, da bo Toniju uspelo vse kar si je zadal in začrtal, to dokazuje iz dneva v dan z junaško borbo. Bravo Toni, mi smo s tabo!

Vir: siol.net in Fb Toni Mulec

Dogodki

Po nizu letošnjih odličnih rezultatov na dveh vztrajnostnih motociklističnih relijih v prahu in pesku se Toni Mulec v teh dneh loteva svojega največjega podviga do sedaj. V Dakarju izkazuje neverjetno borbenost, odločnost in pogum.