Search
Close this search box.

Korošec Toni Mulec konec leta odhaja po odmeven rezultat v Dakar

Je velik ambasador Koroške in Slovenije v svetu. Na vprašanje, kaj mu to pomeni, odgovarja: »Biti ambasador Slovenije, predvsem pa Koroške v svetu, ki mi v zadnjih dneh izkazuje izjemno podporo in spoštovanje, mi bo v velik ponos. Ne glede na končni izkupiček na Dakarju smo vsi skupaj na dobri poti do izjemnega rezultata, da se skupaj pojavimo na štartu. Hvala, ker dirkate z mano!«

Danes je izjemen motokrosist in enduro motociklist. Na terenski motocikel je prvič sedel precej pozno, šele proti koncu osnovne šole, a morda je to njegova prednost,  saj se motorjev preprosto ne more naveličati. S tekmovanji je začel leta 2001 s krstno dirko v motokrosu, kjer je bil kasneje sedemkrat slovenski podprvak.

Mladi slovenski dirkač Toni Mulec je že pred leti opozoril nase z odličnimi nastopi na različnih dirkah v terenskem motociklizmu. Ker se je odlično odrezal na domačih dirkah, je odšel iskat večje izzive na različne ekstremne enduro terenske preizkušnje v tujino. Tam je običajno presenečal z odličnimi rezultati v mednarodni konkurenci. Njegov talent, neustrašnost in hitrost, so že pred leti opazili v tovarniškem razvojnem oddelku slovenskega podjetja Akrapovič in avstrijskega motociklističnega giganta KTM, kjer so Toniju ponudili delo uradnega testnega in razvojnega voznika.

Po nizu letošnjih odličnih rezultatov na dveh vztrajnostnih motociklističnih relijih v prahu in pesku se Toni Mulec čez manj kot mesec dni loteva svojega največjega podviga do sedaj. Konec leta odhaja na reli Dakar z željo po novi izkušnji in odmevnem rezultatu.

Reli v Dakarju prinaša ogromno motivacijo in nov izziv, s katerim bo Toni zagotovo suvereno opravil. Prinaša pa tudi velik finančni zalogaj. Ob številnih treningih se v teh dneh ukvarja tudi z zbiranjem donacij, ki mu bodo vse skupaj olajšale in dale dodaten zagon.

Tonija lahko podprete z nakupom majice TUKAJ tudi vi. Zbiranje donacij poteka tudi TUKAJ in na naslovu: KLUB MTM 501, Legen 125, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu, TRR SI56 1010 0006 0237 868. Odprti so še večji sponzorski paketi, v upanju, da še kdo vidi priložnost promocije ali ga želi samo finančno podpreti na Dakarju 2023.

Domačinu Toniju Mulecu želimo veliko uspeha v Dakarju in nasploh v prihodnje tudi iz našega uredništva.

Vir: Toni Mulec

Dogodki