Koronavirus odnesel tudi Koroški pustni karneval. Letos bodo ob fotografijah obujali spomine

Pustne maske in norčije, rajanje in veseljačenje, dišeči krofi, slastne miške, topel čaj so prepoznavni znak največjega pustnega karnevala na Koroškem. Ker pa so trenutne epidemiološke razmere v državi organizatorjem onemogočile izvedbo že 43. Koroškega pustnega karnevala, so se le ti odločili, da bodo letošnje leto namenili obujanju spominov na pretekla leta, ko smo se lahko še množično družili in rajali v Kotljah.
149459732_3712240772230035_7539769732934341283_n

“Pust je čas, ko šeme prevzamejo oblast. Spet je tu Pust širokih mastnih ust. Pandemija nam letos narekuje, da tudi pustni čas preživimo drugače, kot smo ga navajeni … Ker letos nismo mogli organizirati naše tradicionalne pustne povorke in rajanja v Kotljah, smo se odločili, da pustni čas namenimo spominu na naša prejšnja srečanja, v upanju, da se drugo leto poveselimo, tako kot nam je v navadi,” so na debeli četrtek zapisali na Facebook strani KS Kotlje.

“Pa začnimo na začetku. Koroški pustni karneval, ki velja za največjega na Koroškem, poteka vsako leto že od leta 1978 in vsako leto se ga udeleži rekordno število zabave željnih obiskovalcev iz celotne Mežiške doline in širše,” so navedli.

“Zahvaljujemo se družini Vetter za vse fotografije, ki so jih delili z nami. Veseli pa bi bili tudi vaših spominov,” so zapisali ob prvih objavljenih fotografijah.

Če tudi vi doma hranite kakšne fotografije od pustnega dogajanja v Kotljah, jih bodo organizatorji Koroškega karnevala z veseljem tudi objavili. Facebook profil KS Kotlje najdete TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.