Search
Close this search box.

Konec tedna bo potekal 11. festival Pravljične vasi Leše

Že ta petek se bo pričelo veselo dogajanje 11. festivala Pravljične vasi Leše, ki prinaša veliko pestrega dogajanja. Letošnja posebnost je zagotovo dobrodelna nota. Organizatorji so se namreč odločili, da bodo del zbranih sredstev donirali družinam prizadetim v poplavah.

Vabljeni v kraljestvo škratov vse od petka, 8. septembra do sobote 9. septembra 2023. Ekipa Pravljične vasi Leše in Kulturno društvo Leše se je kljub katastrofalnim poplavam v avgustu, pred dobrima dvema tednoma, skupaj z Občino Prevalje in KS Leše odločila, da tudi letos izvedejo že 11. festival Pravljične vasi Leše.

Upajo, da bo to njihov mali doprinos, da ob toliko slabih novicah in stiskah, vaše malčke in vas, drage spremljevalce, vsaj za nekaj trenutkov popeljejo v lepši, brezskrbnejši pravljični svet.

Program dogajanja:

Petek, 8. 9. 2023

19.00 NOČNI ANIMACIJSKI POHOD: ISKANJE PRAVLJIČNE LUČI: Zbirališče ob 19. uri pri leških cerkvah. Trajanje: 45min. Pot ni zahtevna. Prijava na pohod: www.pravljicna-vas.si

Sobota, 9. 9. 2023

ANIMACIJSKA POHODA PO PRAVLJIČNIH POTEH

10.00 POHOD V KRALJESTVO ŠKRATOV; trajanje 45min; zbirališče pri krožišču na Lešah. Pot je srednje zahtevna (neprimerna za vozičke). Prijava na pohod: www.pravljicna-vas.si

13.30 ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA; trajanje 30min; zbirališče na zelenici pred vhodom v šolo. Pot je nezahtevna (neprimerna za vozičke). Prijava ni potrebna.

ČASOVNICA POSEBNIH DOGODKOV

11.00 – 14.00: Ustvarjalne in karnevalske delavnice: V kraljestvu škratov

11.00 – 14.00: Glasbena delavnica s prof. jazz petja Lino Rahne (www.vsg.si)

11.00 – 15.00: Povezovanje z družabnimi igrami in kreiranje iger (KUL LUDEK)

11.00 – 13.00 in 14.30 – 16.00: Originalna družinska soba pobega v Rudarskem muzeju: Največja skrivnost škratov (PRIJAVA na 15min termin/družini bo možna na dan dogodka v Spominski sobi rudarstva na Lešah – v pozivalnici.)

11.15: Ko pravljice oživijo. Pod krošnjami treh brez – za spomenikom.

11.30: Nastop Jazz ansambla Glasbene šole Ravne na Koroškem

12.00: Ko pravljice oživijo. Pod krošnjami treh brez – za spomenikom.

12.30 – 13.30: Glasbene delavnice z Zimskimi kosci

13.00: Ko pravljice oživijo. Pod krošnjami treh brez – za spomenikom.

13:30: Pohod: Iskanje skritega zaklada

14.30: TORTA LEŠKIRKA

15.00: Zaključek festivala z Zimskimi kosci

Od 10.00 do 15.00 FESTIVALSKO DOGAJANJE v središču vasi (okolica šole)

Čaka vas tudi pravljični srečelov, zbiranje štampiljk za ZLATI LEŠNIK (5 štampiljk kreativnih delavnic, * 1 glasbena štampiljka (Zimski kosci / Lina Rahne), 1 družabna štampiljka (družabne igre / karnivalska igra), iskanje kamenčkov pravljične vasi (5×7=35 kamenčkov bo skritih po festivalskem dogajanju.), virtualno doživetje Kraljestva škratov (Brezplačno za otroke z zlatim lešnikom), pravljična pošta (Tudi kreativna štampiljka. Nariši, napiši in pošlji pravljično pošto!) in še in še.

Podrobno časovnico, prijave na pohode in dodatne informacije najdete TUKAJ.

Pa še nekaj uporabnih namigov: Organizatorji festivala prosijo, da se na oba pohoda (petek in sobota) prijavite TUKAJ. Prijazno vas obveščajo, da na Lešah ni bankomata. Leškirska banka, v kateri boste denar zamenjali za lešnike, ki so plačilno sredstvo na stojnicah, na srečelovu, pravljični pošti, sobi pobega, ter plačevanje za hrano in pijačo, pa sprejemajo le gotovino. 

V primeru dežja, festival odpade. Prosijo, da spremljajte tudi njihov Facebook profil in boste o vseh aktualnostih takoj obveščeni.

Poskrbljeno bo tudi za okusne dobrote, hrano in pijačo. Otroci naj bodo na dogodku v spremstvu staršev. Za morebitne poškodbe na samem dogodku ne odgovarjamo.

Lepo vabljeni, da skupaj prebudimo pravljičnost na 11. festivalu Pravljična vas Leše!

Vir: Kulturno društvo Leše

Dogodki

Že ta petek se bo pričelo veselo dogajanje 11. festivala Pravljične vasi Leše, ki prinaša veliko pestrega dogajanja. Letošnja posebnost je zagotovo dobrodelna nota. Organizatorji so se namreč odločili, da bodo del zbranih sredstev donirali družinam prizadetim v poplavah.