Search
Close this search box.

Kolekcija Modri rek’lc poklon 100. jubileju Karla Pečka

V okviru dogodkov Poletje v mestu, se je v sobotnih večernih urah v središču Slovenj Gradca odvila Modna revija lokalov mestnega jedra Slovenj Gradec, kjer so se z lastnimi kreacijami predstavile domače umetnice.

Na modni reviji so se predstavili tako profesionalni modeli kot tudi tisti, ki so se odzvali povabilu organizatorjev. V čudovitih kreacijah pa so se po modni pisti sprehodili tudi najmlajši. Na modni reviji, ki je navdušila obiskovalce so se z lastnimi kreacijami predstavile domače umetnice.

FOTO: Boris Kašnik

Preberite: V Slovenj Gradcu z navdušenjem spremljali modno revijo v centru mesta

Na imenitnem dogodku v središču Slovenj Gradca ekipa D.tajl concept store ni sodelovala le kot soorganizatorka, temveč je predstavila tudi svojo najnovejšo kolekcijo Modri rek’lc, ki je poklon 100. jubileju akademskega slikarja Karla Pečka in hkrati praznovanje 5. obletnice trgovine, ki se nahaja na na Glavnem trgu 25.

FOTO: Vid Sajko

Kolekcija Modri rek’lc:

Obiskovalci so se navdušili nad večinoma modrimi modnimi kosi Ateljeja Stanke Blatnik, Nataše Knuplež (Ti.Ne.Ja Design), Suzane Seitl (Ljubko Handamade), Andreje Kragelnik (Dva potepuha), Tatjane Dragićević (Tanjuška), Lene Koprivnikar (Lenuhla), Rahele Mačič (Rahelin filc), Maje Pilih (Blommen), Vesne Jurjec Žvikart (Ventus juvel – Ready to wear & Bespoke jewellery) in Karin Potočnik (knjiga Lanica #purica #dogodivščine, založbe Pivec in astrološke karte) ter gostujočih umetnic iz drugih krajev Slovenije.

Ekipa D.tajl concept store se je predstavila s kolekcijo Modri rek’lc.

Stanka Blatnik pojasni, da je del njihove ekipe tudi ilustrator Jernej Kovač Myint. “Konceptualna trgovinica, zasnovana kot galerija, združuje lokalne ustvarjalce in mesto poživlja z očem prijetno in v vsakdanjem življenju uporabno ponudbo, od unikatnih modnih oblačil in dodatkov ter izdelkov za lepši dom do duševne hrane, ki na policah čaka v obliki knjig in ilustracij ter astroloških kart,” razloži Blatnikova in doda, da k sodelovanju vedno vabijo nove kreativne ljudi. Jeseni, ob 100. rojstnem dnevu kulturnega vizionarja Karla Pečka bo ekipa D.tajl Concept Store pripravila razstavo, na katero ste vas že zaj lepo vabijo.

Soustvarjalci Modne revije se niso ustrašili grozečih sivih oblakov in s pozitivno energijo pregnali prve dežne kaplje. Naj spomnimo, kdo se je še predstavil pod reflektorji: Zlatarstvo Pečnik, Studio Jana Hribernik, Lepotilni salon Nikky, Salon lepote Dotik, NoVello Slovenija fotoepilacija – Slovenj Gradec, Frizerstvo Maja, Tinefrizer, Frizerski salon Maša, Lisca, Analina Evelina, MADAM IRIS Slovenj Gradec, Prodajalna Tajda, Trgovina Malček, Umetniško oblikovanje Alenka Seničar (parada ponosnih predpasnikov), Atelje Stanka Blatnik, 20 prstov, Alpina Fashion, Obutev Tejči, Mestna cvetličarna, RoyalPub RoyalCaffé, BeetBox. USPUT. Soorganizatorja prireditve sta bila ARS CAFE mestna kavarna (David Šisernik) in Spotur Slovenj Gradec.

FOTO: Boris Kašnik

Za fotografije so poskrbeli člani Foto kluba Koroška: Anže Sušel, Bernarda Kus, Boris Kašnik, Jože Anželak, Matjaž Merčnik, Vid Sajko in Vesna Jurjec Žvikart.

Preberite še: Oglejte si Pečkov Slovenj Gradec

Dogodki