Search
Close this search box.

Kmetijska ministrica na ogledu poškodovanih gozdov v Dravski dolini (FOTO)

Ministrica dr. Aleksandra Pivec si je včeraj, 9. 10. 2019, na povabilo Društva lastnikov gozdov Pohorje – Kozjak ogledala gozdove v Dravski dolini, ki so poškodovani zaradi napada podlubnikov. Ogled je potekal na lokacijah v okolici Podvelke in Brezna.

Preberite tudi: Prenamnožitev podlubnikov prerašča v naravno nesrečo: Na Koroškem je najhuje na območju Dravograda in Črne

Namen terenskega ogleda gozdov je bil predstavitev gozdnih površin oziroma količin lesa, poškodovanih zaradi podlubnikov, in kako bodo v prihodnje naravnani ukrepi zaradi teh naravnih katastrof.

Ob tem je minstrica na njeni Facebook strani zapisala: “Pozno popoldne sem si v Dravski dolini ogledala še od podlubnikov poškodovane gozdove in se srečala z zaskrbljeni lastniki. Z željo, da se k zadevi čim hitreje in čim bolj efektivno pristopa, si zadeve ogledujemo na terenu in se tudi dogovarjamo o reševanju težav, ki so ovira za pravočasno situacijo. Vsi želimo hitreje in bolje. Vse bomo naredili za to! Hkrati pa smo v gozdu posneli še prispevek za oddajo Ljudje in zemlja.”

Pivčeva si je na terenu ogledala tudi dve kmetiji, in sicer kmetijo Hribernik v Podvelki ter kmetijo Rauh v zaselku Vurmat.

Vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano