Search
Close this search box.

Klatež na Ravnah si v stanovanjih postregel s hrano, oblačili…

Zadnje dni se na Ravnah in po družabnih omrežjih veliko govori o brezdomcu, ki na Ravnah nepovabljen vstopa v hiše, stanovanja, je vinjen in si postreže s hrano, oblačili, se stušira, je pa tudi verbalno nasilen.

Policisti PP Ravne na Koroškem so prejeli več prijav, v katerih občani navajajo, da je v njihovem stanovanju neznanec.

“Bodite pozorni, to je človek, ki vstopi v vaše stanovanje, ko vas ni in si dobi hrano, oblačila, pri nas se je tudi stuširal, kasneje pa od nas zahteval še brisače, da se obriše. Če je pod vplivom alkohola, pa je še verbalno nasilen in žaljiv,” je bil zapis na Facebooku, sledilo pa mnogo komentarjev, da so klateža že srečali in, da je že bil pri njih doma. Prav tako so ga že večkrat prijavili policiji, dobil pa naj bi več plačilnih nalogov, kater pa seveda nima s čim plačati.

O situaciji smo se obrnili tudi na PU Celje, ki so nam potrdili, da je zgodba resnična in, da si gospod starejših let res sam postreže, umiva in brez dovoljenja lastnikov hiš in stanovanj dobi hrano in oblačila.

Klateža danes privedli na sodišče v Maribor

Predstavnica PU Celje, Milena Trbulin je za Koroške Novice potrdila, da so danes policisti PP Ravne na Koroškem gospoda odpeljali na Mariborsko sodišče, saj je za njim bil izdan nalog. Kaj in kako bo sodišče odločalo o njegovi prihodnosti pa še ni znano.

Informacij o tem, da bi klatež bil fizično nasilen ali nevaren pa zaenkrat še nimamo.

Dogodki